jij leest

krullend haar? dan moét je dit even lezen.

10

krullend haar? dan moét je dit even lezen.

Krullend haar

Heb jij een volle bos met krullen? You lucky gal! Oké, hoewel we stikjaloers zijn snappen we dat het soms een behoorlijke klus kan zijn om die eigenwijze lokken in toom te houden. Maar volg deze tips en je zit voortaan niet meer met je handen in het HAAR. (Sorry, we konden het niet laten. Haha).

Krullend haar: kammen en niet borstelen

Heb je krullend haar, dan kun je het beste gebruik maken van een kam in plaats van een borstel. Hiermee voorkom je dat het afbreekt en blijft de structuur van je krullen intact. Begin altijd in de punten en werk zo naar de haarwortels toe.

Alléén conditioner: de gouden tip voor krullend haar

Degenen met droog, krullend haar kunnen er baat bij hebben de shampoo te skippen en voortaan alleen te wassen met conditioner. Dit heeft namelijk ook een reinigende werking en met de eerst genoemde was je alle kostbare, natuurlijke oliën uit je lokken. Probeer het reinigen sowieso te beperken tot één keer per week.

Kammen tijdens intrekken conditioner

Krullend haar heeft de neiging moeilijker doorkambaar te zijn dan steile lokken. Tip: kam het op ’t moment dat je er conditioner in hebt gedaan. Zo kom je er makkelijker doorheen, kam je de krullen niet uit elkaar en voorkom je dat ze gaan pluizen. Wat vaak wel het geval als je je curls kamt terwijl ze droog zijn.

Krullend haar drogen met een T-shirt

Wist je dat handdoeken al het vocht uit je haar absorbeert waardoor het gaat pluizen? Gebruik daarom liever een T-shirt. Knoop na het wassen een exemplaar om je hoofd en zeg maar daaag tegen frizzy hair!

Pineappling’: de truc der trucs

Krullende lokken hebben soms de neiging te gaan hangen als je ze op laat drogen aan de lucht. Dit kun je voorkomen middels de ‘pineappling’-methode. Klinkt ingewikkeld, is het niet. Je maakt eenvoudig een losse knot of staart bovenop je hoofd. Zo geef je de zwaartekracht geen kans en behoud je volume.

Föhnen mét diffuser

Over je haar opdrogen gesproken; heb je krullend haar, dan is het eigenlijk ’t beste om het sowieso op te laten drogen aan de lucht. Op deze manier blijft de structuur namelijk het mooist. Maar oké, we get it, soms heb je haast en geen zin om met een natte bos de deur uit te gaan. In geval je “moet” föhnen, gebruik dan een diffuser. Je weet wel, zo’n extra mondstuk/kap met van die uitstulpsels. Ga ondersteboven hangen met je hoofd, zet de föhn aan en je hebt prachtige krullen met als kers op de taart: nóg meer volume.

Zoek de juiste producten

Grove krul, fijne krul… Niet alle krullen zijn hetzelfde en ook niet alle haarproducten zullen meteen prachtige lokken als resultaat hebben. Ga daarom op zoek naar producten die bij joúw haar passen. En remember: het is testen, testen en nog eens testen voordat je jouw favorieten hebt gevonden. (Uh, and if you do let us know!)

Vind een kapper die met krullend haar om kan gaan

Meiden met krullen zijn soms als de dood voor een knipbeurt. Helaas heeft niet elke kapper namelijk verstand van krullende haardossen. Zoek daarom eentje die er écht mee om weet te gaan. Zo is de kans vele malen groter dat jouw curls on fleek zijn na (en tussen) alle knipbeurten.

Embrace the curl

Geef je stijltang een break. Als er namelijk iets schadelijk is, dan is het ’t gladstrijken van je lokken. So embrace those pretty curls ladies. (Heb je btw géén krullen, maar wil je ze wel? Hier vind je dé tip.)

Heb jij nog meer goede tips voor krullend haar, laat het ons weten!

 

Beeld: Unsplash
Bron: Cosmoplitan