jij leest

Donkere oksels na het scheren? Dit kan helpen!

0

Donkere oksels na het scheren? Dit kan helpen!

Donkere oksels

Als jij je prettig voelt bij gladgeschoren oksels in de zomer, kun je je afvragen waarom je oksels na het scheren soms nog steeds donker zijn. Dit ligt – waarschijnlijk – niet aan jouw shave skills. En er zijn daarentegen twee easy peasy dingen die je kunt doen om dit te verhelpen. Let’s find out now! 

Verkleurde oksels? How?

Een verkleurde huid onder je oksels kan te maken hebben met de pigmentatie. Op deze plek maakt je huid meer pigment aan. Als je daarnaast je oksels scheert dan kan een reactie hiervan zijn dat de huid wat dikker wordt. Dikkere huid heeft meer pigmentatie en is daarom donkerder. Donkere oksels kunnen daarnaast ook veroorzaakt worden door dode huidcellen. Maar wat kun je ertegen doen?

Scrub je oksels

Bereid je huid voor op een scheersessie door je oksels vooraf te scrubben. Gebruik een milde scrub voor je oksels om de dode huidcellen te verwijderen. Door je oksels te scrubben kun je ook scheerbultjes en ingegroeide haartjes voorkomen.

Smeer je oksels in met komkommer

Komkommer zou zomaar eens je redding kunnen zijn tegen verkleurde oksels. Snijd een komkommer in dunne plakjes en wrijf met de komkommer schijfjes je oksels goed in. Laat het 15 minuten intrekken en was vervolgens je oksels. Hoe vaker je dit doet, hoe beter het resultaat zou moeten zijn…

Beauty has no rules

We vinden het belangrijk om te benadrukken dat je zelf bepaalt of jij je wel of niet prettig voelt bij het scheren van je oksels. Beauty has no rules.

Beeld: Pexels