jij leest

Last van een droge huid? Voeg deze 5 voedingsmiddelen aan je dieet toe

0

Last van een droge huid? Voeg deze 5 voedingsmiddelen aan je dieet toe

Droge huid voedingsmiddelen

Een klein rondje scrollen op We Are Eves en je komt er al snel achter dat veel members momenteel kampen met een droge huid. En eerlijk, je kunt je een ongeluk smeren… de échte beautygoeroe weet: in de eerste plaats dien je de huid van binnenuit te voeden. Wij gingen daarom hoogstpersoonlijk op onderzoek uit en ontdekten dat je deze vijf voedingsmiddelen het beste aan je dieet kunt toevoegen voor een blakend huidje (zonder schilfers…). 

1. Vochtrijke groenten en fruit

Courgette, bleekselderij, komkommer, aarbeien en watermeloen: door het hoge vochtgehalte zijn het allemaal cadeautjes voor een droge huid.

2. Avocado’s: ideaal voor degenen met een droge huid

Deze groenen rakkers barsten van enkelvoudige vetten die je huid van binnenuit voeden en zo minder droog maken. En dat is niet alles, ze bevatten ook nog eens heilzame antioxidanten en vitaminen, zoals vitamine C en E, waar jouw droge velletje enorm baat bij heeft.

3. Kokosolie: niet alleen smeren, maar ook nuttigen

Kokosolie is een fantastisch multi-functioneel product. Naast de droge huid ermee insmeren is het ideaal om mee te koken. Het heeft een hoog rookpunt, waardoor je lijf de olie volop kan benutten. Daarnaast bevat kokosnootolie veel goede vetten en antioxidanten die de huid aan kunnen sterken. Let op: kies voor extra virgin, niet-geurloze kokosolie. Deze variant is namelijk het minst bewerkt.

4. Bij een droge huid zijn walnoten en lijnzaad jouw beste vrienden

Uit onderzoek is gebleken dat omega 3-vetzuren helpen bij een droge, schilferige huid. Laat het nu net zo zijn dat zowel walnoten als lijnzaadolie hier een hele goede bron van zijn. 

5. Water mag niet ontbreken

Last, maar zéker not least: genoeg water drinken is een must, helemaal als je last hebt van een droge huid. Als je voldoende nuttigt is dit absoluut merkbaar aan je velletje. Nu hebben we weleens de neiging om water te vervangen door koffie of thee. Probeer dit te voorkomen, want niets spoelt in principe beter dan de juiste dosis H2O. (Zo’n 1,5 liter per dag.) Liever toch een theetje? Kies dan in ieder geval voor een cafeïnevrije kruidenvariant.

Droge huid: fijne ondersteuning naast de juiste voedingsmiddelen

Naast het nuttigen van de bovengenoemde voedingsmiddelen kan ondersteuning met een goed smeersel natuurlijk geen kwaad. Hier vind je 13x fijne producten waarmee je volgens de community een droge huid te lijf gaat. Ennuh, heb je meer tips tegen dit typische winterkwaaltje, dan zien we ze graag verschijnen in een post op We Are Eves

Beeld: Unsplash
Bron: Happyinshape.nl