jij leest

Beauty Editor van de maand Julianne over o.a. het belang van huidverzorging in combinatie met gezonde voeding

21

Beauty Editor van de maand Julianne over o.a. het belang van huidverzorging in combinatie met gezonde voeding

Beauty Editor Julianne

Ja ja, we hebben weer een beauty verkozen tot dé Beauty Editor van de maand! Weet je deze titel te bemachtigen, dan ontvang je extra producten om te testen en eerlijk te reviewen, plus een exclusief interview op We Are Eves. (Ons gesprek met de vorige gelukkige @mellig gemist? Je kunt het hier nog even nalezen.) Anyway, vanwege haar superfijne reviews en tips is het dit keer de eer aan schoonheidsspecialiste, visagist én voedingscoach @juliannebabette. De combinatie van de drie disciplines levert een hele interessante en leerzame benadering van huidverzorging op, zo ontdekten we onlangs tijdens ons interview. Van haar beautyroutine kun je overigens ook het een en ander opsteken. Je ontdekt er hier alles over.

Maak kennis met onze Beauty Editor van de maand

De 24-jarige Julianne woont samen met vriend Frank en kooikerhondje Evi in Groningen. De Groningse is altijd al met uiterlijke verzorging bezig. Zo wilde ze op de peuterzaal al lipstick dragen als de ‘juf’ en vroeg ze als 4-jarige een lippenstift en oogschaduw voor haar verjaardag. Tegenwoordig kun je bij haar schoonheidssalon aan huis, genaamd BeautiQ, terecht. Hier helpt de blondine klanten aan een blakend huidje met een combinatie van advies in huidverzorging en een gezond eetpatroon. Want deze twee gaan volgens Julianne absoluut samen.

Niet alleen beïnvloedt voeding je gewicht en hiermee je zelfvertrouwen, maar ook is het van belang bij bepaalde huidaandoeningen…

Het gouden beauty-trio

Je bent gediplomeerd schoonheidsspecialiste, visagiste én voedingscoach. Hoe combineer je deze drie disciplines?

“Tijdens de opleiding tot schoonheidsspecialiste begon ik gezonde voeding erg interessant te vinden, deels voor mezelf, maar ook om andere mensen te kunnen helpen met het ontwikkelen van een gezond eetpatroon. Ik heb daarom een studie tot gewichtsconsulente gevolgd. Beauty en gezondheid gaat wat mij betreft toch vaak samen! Niet alleen beïnvloedt voeding je gewicht en hiermee je zelfvertrouwen, maar ook is het van belang bij bepaalde huidaandoeningen, zoals acné en rosacea. Klanten die bij mij in de salon komen voor het verbeteren van de huid krijgen daarom naast huidverzorgingsadvies ook voedingsadvies. Na een behandeling kan ik overigens naar wens ook een make-up aanbrengen, daarnaast doe ik visagie op aanvraag.“

Termen als ‘100% natuurlijk’, ‘parfumvrij’ of ‘hypoallergeen’ zijn niet beschermd door de wetgeving […] Je wordt als consument gauw voor de gek gehouden.

Kritisch op de ingrediëntenlijst van producten

Zijn er bepaalde producten/merken die je absoluut niet gebruikt als schoonheidsspecialiste? En zo ja, waarom niet?

“In de afgelopen periode heb ik me flink verdiept in ingrediënten en hun werkingen. Erg interessant, maar het nadeel hiervan is dat ik steeds kritischer word en niet veel meer goed is. Wat opvalt is dat er op veel productverpakkingen iets wordt ‘geclaimd’, wat niet waar gemaakt wordt. Termen als ‘100% natuurlijk’, ‘parfumvrij’ of ‘hypoallergeen’ zijn niet beschermd door de wetgeving en mogen hierdoor al snel worden gebruikt door cosmeticabedrijven. Je wordt als consument gauw voor de gek gehouden, voornamelijk bij merken die je vindt bij de drogist en parfumerie. Ik lees daarom kritisch de ingrediëntenlijst, Google dat wat ik niet herken en gebruik geen producten met minerale oliën, parfum, agressieve alcoholen of chemische toevoegingen. Dit betekent niet dat ik een ‘100% natuurlijk’ of ‘vegan’ freak ben: ik ben juist wel fan van actieve werkstoffen die chemisch tot stand komen, zoals Retinol (vitamine A), huidverbeterende peptiden, vitamine C en bepaalde fruitzuren. Deze categorie producten zijn helaas wel wat duurder, echter wel heel effectief!”

De betekenis van schoonheid voor Beauty Editor Julianne

Wat betekent schoonheid voor jou en wat vind je het mooiste aan jouw werk? 

“Schoonheid betekent voor mij het lekker in je vel zitten en dat dit zichtbaar is in de uitstraling. Ik vind het fijn om mensen in mijn omgeving te hebben die blijdschap en positieve energie uitstralen. Zij zijn ‘mooi’ in mijn ogen. Dit betekent niet dat ze het mooiste haar hebben, een symmetrisch gezicht of de perfecte make-up.” 

Social media maakt ons hoofd gek: met de perfecte ‘Instagram-makeup-look’ en de ‘glow-up-transformations’.

“Mijn vak als schoonheidsspecialiste maakt niet iemands uiterlijk per definitie ‘mooier’, maar de persoonlijke aandacht geeft de klant het gevoel dat ze er mag zijn en dit laat haar weer stralen. Een ontspanningsmoment om weer helemaal op te laden of een luisterend oor in stressvolle tijden kan iemand heel erg doen opknappen. Dit vind ik het mooiste aan mijn werk. Ik hoop ook dat alle Eves-members er in blijven vertrouwen dat je mooi bent zoals je bent. Social media maakt ons hoofd gek: met de perfecte ‘Instagram-makeup-look’ en de ‘glow-up-transformations’. De beste make-over die je jezelf kunt geven is een detox-day van social media en in plaats daar van een dagje mindfulness, me-myself-and-I.”

Dé beautyroutine en Shelfie van een huidspecialist

Hoe ziet jouw beautyroutine eruit en welke producten mogen absoluut niet op de Shelfie van een gediplomeerd schoonheidsspecialiste ontbreken?

“Ik gebruik zowel in de salon als voor mezelf producten van Medik8. ’s Ochtends reinig ik mijn huid met de Micellar Mousse. Vervolgens breng ik een serum met 7% vitamine C aan (C-Tetra) en een dagcrème met SPF 30 en vitamine C (Daily Radiance Vitamin C). Hier druppel ik vaak wat Tanning Drops van Marc Inbane door, om mijn bleke huid wat meer kleur te geven. Een UV-filter is het beste anti-aging middel wat er bestaat (de zonnebank is een NO-GO!). ’s Avonds verwijder ik mijn oogmakeup met Micellar water en de huid reinig ik vaak met Medik8 Cream Cleanse: een reinigingscreme met milde zuren, die zacht maar effectief reinigt. Mijn nachtserum en -crème wissel ik af, op basis van wat mijn huid nodig heeft. Vaak vet ik haar lekker in voor het slapen gaan.” 

Dit betekent niet dat ik een ‘100% natuurlijk’ of ‘vegan’ freak ben: ik ben juist wel fan van actieve werkstoffen die chemisch tot stand komen…

“Twee keer per week doe ik een masker en een peeling. Een van mijn favoriete maskers is het Illuminating Masq van Cenzaa. Deze bestrijdt puistjes en een doffe teint, zonder uit te drogen. Ook maak ik graag een masker van Medik8 die alleen als schoonheidsspecialiste te verkrijgen is: het Radiance Mask met vitamine C boost. Deze kun je ook tijdens een gezichtsbehandeling in de salon krijgen.”

Julianne’s ultieme beautytip

Last, but not least… wat is jouw ultieme beautytip?

“Gebruik je reinigingsproduct altijd met je handen en verwijder met lauwwarm water. Veel mensen gebruiken bijvoorbeeld een reinigingsmelk op wattenschijfjes, maar hierdoor lost het ‘vuil’ op de huid niet op en bovendien blijft het reinigingsproduct op de huid liggen, wat kan zorgen voor huidirritatie. Masseer dus altijd in met de handen en eventueel wat water en verwijder met een warme washand.”

Word jij de volgende Beauty Editor van de maand?

Wil jij ook kans maken om dé Beauty Editor van de maand te worden? Meld je hier allereerst aan voor ons Beauty Editor-programma, in geval je dit nog niet hebt gedaan. Blijf vervolgens vooral lekker actief en creatief binnen de community; deel jouw nummer één beautytips, beantwoord vragen van andere members en vergeet vooral niet jouw Shelfie te vullen met jouw productfavorieten.