jij leest

Nieuw seizoen, nieuwe beautyroutine: geweldige skincare-tips voor het najaar

7

Nieuw seizoen, nieuwe beautyroutine: geweldige skincare-tips voor het najaar

Nieuwe beautyroutine

Ja ja lieve Eves-members, we moeten er helaas aan geloven: de zomer is voorbij. Maar niet getreurd, naast heerlijk cocoonen biedt het nieuwe seizoen ook weer andere mogelijkheden. Wat dacht je bijvoorbeeld van jouw skincare-routine een flinke boost geven? Lees: eindelijk een goed excuus om je Shelfie aan te vullen met nieuwe smeersels én met een stralende huid de herfst te trotseren. Hieronder vind je vijf fijne tips. 

Royaal & rijk smeren

Door de koudere weersomstandigheden heeft je huid in het najaar baat bij een vollere crème. Zeg de gel-achtige, dunne smeersels daarom vaarwel en kies voor varianten met rijke formules. 

Een beetje meer liefde voor het gebied rondom de ogen

Nu de relaxte vakantie voorbij is hebben de wallen en donkere kringen weer hun intrede gedaan. Een voedende oogcrème is dan ook geen overbodige luxe. Maar, let wel, je kunt je een ongeluk smeren als je niet de nodige acht uurtjes slaap pakt. Hier vind je nog meer tips om die krengen vaarwel te zeggen. 

Zeg ja tegen een gezichtsmassage

Met een gezichtsmassage wordt de bloedcirculatie en celvernieuwing van de huid gestimuleerd. Hierdoor voelt het gezicht ontspannen en soepeler aan. En het goede nieuws: dit kun je prima bij jezelf doen. Óf met je handen óf met een jade-gezichtsroller, dé beautyhit van nu. Overigens is zo’n massage eigenlijk elk seizoen wel een aanrader.

Hydraterende maskers zijn je beste matties

Sla flink wat hydraterende maskers in. Ze bieden de nodige bescherming tijdens koude dagen, zorgen ervoor dat je huid gehydrateerd blijft, boosten de elasticiteit van het gezicht en – dit ga je helemaal fijn vinden – je behoudt langer jouw zomerteint. 

Voeg stoomsessies toe aan jouw beautyroutine

Stomen is de ideale manier om je huid grondig te reinigen en een boost te geven. Oké, dit klinkt misschien een beetje ranzig, maar door dit te doen zweet je alle viezigheid uit je poriën. Met als resultaat een lekker fris gelaat. Zo ga je te werk:

  • Vul een bak met gekookt heet water. Hang er eventueel een zakje kamillethee in voor extra reiniging.
  • Ga met je gezicht boven de bak hangen.
  • Doe een grote handdoek boven je hoofd zodat er geen lucht kan ontsnappen.
  • Blijf tien minuten zo zitten.
  • Sluit af met een reiniging en verzorgende volle crème. 

Hoe ziet jouw najaarsproof-beautyroutine eruit? Laat het ons weten in een post op We Are Eves

Beeld: Getty Images / Instagram @jadebeautyroller