jij leest

13x geniale beauty hacks

13

13x geniale beauty hacks

beauty hacks

Oké, het zijn heus geen first world problems, maar hoé fijn zou het zijn als je eindelijk geen 50 pogingen meer hoeft te wagen voor de perfecte winged eyeliner? Of je zeker weet dat je geen lipstick op je tanden hebt? (De grootste nachtmerrie tijdens je eerste date. Alhoewel… als jouw potentiële lover je erop wijst weet je meteen dat-ie een keeper is.) Maar uh nope, wij zijn dus niet vies van een paar slimme schoonheidstrucs. En sharing is caring toch? Hier vind je hier 13 geniale beauty hacks.

1. Winged eyeliner, zo doe je dat

Een (bank)pasje in je make-up tas komt goed van pas. Het is de ideale tool om een strakke winged eyeliner mee te creëren. Yup, geen grap. Houd ‘m tegen je ooglid aan, trek vervolgens een lijn langs de rand en tadaa… daar is je perfecte lijntje. 

2. Wat te doen met een te donkere of lichte foundation?

Sowieso, niet wegdoen. Het kan namelijk altijd nog van pas komen. Zo kun je het mengen met een andere kleur om de perfecte tint te krijgen. Daarnaast kun je het ook gebruiken om je gezicht mee te shapen.

3. Bye bye zweetvlekken

Vaak last van zweetvlekken? Men neme twee inlegkruisjes, knip ze eventueel bij en plak ze in je top bij het okselgedeelte. Zo heb je geen zichtbaar last meer van dit vervelende kwaaltje. 

4. Vollere lippen

Wie niet gezegend is met volle lippen kan door middel van een nude potlood de illusie van vollere exemplaren wekken. Kleur het midden van je lippen ermee in en even goed blenden.

5. Nooit meer lipstick op je tanden

Niets erger dan lipstick op je tanden (en niemand die er iets over zegt…). Maar geen paniek, wij hebben de oplossing. Stop na het stiften van je lippen je wijsvinger in je mond. Het te veel aan lippenstift, dat eigenlijk een spoor op de tanden zou achterlaten, kom zo op je vinger terecht. 

6. Het antwoord op (ogenschijnlijk) dikker haar

Is je haar op bepaalde plekken wat dunner en zie je jouw hoofdhuid er een beetje doorheen? Donkere, matte oogschaduw is wat je nodig hebt. Breng er wat van aan bij de haarwortels ét voilà. Als kers op de taart heb je ogenschijnlijk een vollere bos. Wil je er ook nog wat slag in? Dan moet je deze geniale beauty hack die we eerder deelden eens checken.

Beauty hack

7. Zeg maar daag tegen pluishaartjes

Geef je oude tandenborstel een tweede leven, het is namelijk perfect om je pluizende haren mee te verbergen. Spuit er wat haarlak op en “kam” ze vervolgens plat.

8. T-shirt of handdoek?

Ook een oud T-shirt kan nog goed van pas komen. Je kunt er, in plaats van met een handdoek, je haren mee afdrogen. Dit gaat veel sneller en is minder schadelijk voor je haar.

9. Een wimperkruller opwarmen doe je zo

Oké, dit klinkt misschien apart, maar het is wel het proberen waard. Stop je wimperkruller vóór gebruik even in je beha. Zo warmt hij op en heb je een beter kruleffect. Opwarmen kan natuurlijk ook met een föhn, alleen heb je die niet altijd voorhanden. Bovendien kan de tool door te föhnen ook snel te warm worden.

10. DIY matte topcoat

Op zoek naar een matte topcoat, maar kun je dat niet vinden? No problemo, dat fix je zelf gewoon supersnel. Doe een beetje maiszetmeel bij je gewone topcoat en klaar ben je!

11. Wat als je scheerschuim op is?

Allereers, no panic. Je hebt vast nog wel een flesje conditioner staan. Werkt ook prima voor gladde, zachte benen.

12. In cases of emergency

Last, but not least wilden we je dit filmpje niet onthouden met onder andere een superslimme tip van wat je kunt doen als je mascara finito is. 

13. Beautytools voor andere doeleinden

Vooruit…we knallen er stiekem nog één videootje in. Gewoon omdat ‘ie te grappig is. Wist je bijvoorbeeld dat je een stijltang kunt gebruiken om popcorn en tosti’s mee te maken? Handig!

Wij willen jouw beauty hacks zien!

Natuurlijk zijn er nog veel meer slimme beauty hacks, wij zijn dan ook erg nieuwsgierig of jij wat geniale trucjes kent. Heb jij er eentje? Deel ‘m dan in een post op We Are Eves. Vinden we leuk.