jij leest

Abloom Slow Skincare 100% vegan: wij ruiken een nieuwe beautyhit

0

Abloom Slow Skincare 100% vegan: wij ruiken een nieuwe beautyhit

Abloom Slow Skincare

Het is de oplettende Evie wellicht niet ontgaan dat er weer een waanzinnig cosmetica-label op We Are Eves te vinden is, Abloom Slow Skincare. As we speak zijn een aantal gelukkige Beauty Editors producten aan het testen en reviewen. Onlangs spraken wij de twee drijvende krachten achter dit 100% organic merk. Marit, altijd al bezig met gezonde voeding, kwam tijdens een zoektocht naar een mooi biologisch gezichtsverzorgings-merk zo’n drie jaar geleden in aanraking met Abloom. Josephine, meer dan 20 jaar nationale en internationale ervaring in de beauty-industrie, sloot zich een jaar geleden aan. De dames namen ons mee in de wondere wereld van slow skincare. En nee, dat is niet letterlijk het langzaam aanbrengen van je crèmepje, wel hét recept voor een gezonde, glowy huid. Wij ruiken een nieuwe beautyhit…

Abloom Slow skincare: hét recept voor een gezonde, glowy huid

Oké, niet langzaam je crèmepje opsmeren dus, maar wat houdt slow skincare dan precies in? “Slow” blijkt ‘m te zitten in het maakproces van de 100% organic cosmeticaproducten van Abloom. Niet hap snap snel, maar een uitermate rustig rijpingsproces van 90 dagen, om zo de meeste voedingsstoffen en nutriënten uit ingrediënten te halen. “Vergelijk het met het koken van mooie groenten. Er kunnen nog zoveel voedzame stoffen in zitten, bereid je ze niet op de juiste manier – bijvoorbeeld te snel of oververhit – dan kook je de groenten dood en zijn je vitamines verdwenen.”, vertelt Marit. “Slow skincare staat voor tijd, temperatuur en de natuur z’n werk laten doen.

Abloom Slow Skincare

100% organic, 100% NL

De producten van Abloom worden dus geproduceerd naar het slow skincare principe. Welke trouwens, interessant feitje, stuk voor stuk in Nederland worden geproduceerd. Wij waren natuurlijk razend benieuwd naar hoe het uitgebreide maakproces precies in z’n werk gaat. Komt-ie… Bij het maken van de producten worden ingrediënten van hoge kwaliteit in een vat gestopt, waarin ze 90 dagen lang rijpen. De hieruit verkregen extracten worden vervolgens middels koude persie uitgeperst. Dat wil zeggen; géén verhitting boven lichaamstemperatuur. Hierna worden de extracten vermengd met een basis van onder andere aloë vera en etherische oliën. En tadaa, als resultaat smeersels met fantastische voedingsstoffen en nutriënten, waar vooral een probleemhuid baat bij heeft.

De maskers van Abloom Slow Skincare worden op een andere manier gefabriceerd, namelijk volgens de freeze-dry methode. Kort gezegd worden kwalitatieve ingrediënten bevroren en aan vocht onttrokken. Vervolgens wordt het geheel tot een poedermasker vermalen. En good to know, omdat er geen vloeistoffen toegevoegd worden kan het verkregen goedje niet oxideren, ofwel bederven.

Abloom Slow Skincare

Een vegan ingrediëntenmix voor iedere huid

De filosofie van Abloom Slow Skincare is dat huidtypes er niet toe doen. Marit: “De ene dag is de huid droger dan de andere dag. Bijvoorbeeld door seizoenswisselingen of door hormonale invloeden.” Josephine: “Totaalvoeding is daarom erg belangrijk bij de ontwikkeling van onze dag-, nacht, oogcrème, Miracle Treatment Oil (groot favoriet van onze klanten!) en alle andere producten. De ingrediënten zijn zodanig bij elkaar gezocht dat de producten die totaalvoeding bieden. Dit door iemand met een achtergrond in biochemie en plantologie. Ze hydrateren, zorgen voor celvernieuwing en zijn desinfecterend.” Josephine vervolgt: “Er is geen specifiek geheim ingrediënt, wel bijzondere samenstellingen. Alles is puur natuur en kun je op elke huid smeren, ze pikt er zelf uit wat ze op dat moment nodig heeft.

Abloom Slow Skincare, de toekomst…

Dit smaakt allemaal naar meer. We waren dan ook blij te horen dat er momenteel meer producten in ontwikkeling zijn. In de nabije toekomst kun je bij Abloom Slow Skincare ook een natuurlijke dagcrème met SPF vinden. Daarnaast liggen er nog een aantal ideeën op de planken. Tipje van de sluier: de collectie blijft compact, maar denk bijvoorbeeld aan uitbreiding met boosters en serums. Stel dat het weer omslaat, kun je jouw huid nét dat beetje extra hiermee bieden. Wij zeggen: kom maar door! Volg Abloom Slow Skincare Shelfie en je blijft op de hoogte van alle updates van dit 100% organic, vegan en slow merk.