jij leest

Gezichtscrème, exfoliant, toner, serum… Ontdek de ideale volgorde van jouw beautyroutine

0

Gezichtscrème, exfoliant, toner, serum… Ontdek de ideale volgorde van jouw beautyroutine

Beautyroutine

Heb jij ook een hele waslijst aan smeersels op je Shelfie staan, maar weet je stiekem niet of je nu eerst een serum aanbrengt en daarna een gezichtscrème, of andersom? En wanneer gebruik je nu een exfoliant, toner en SPF? Wij zijn even in de “smeersel-materie” gedoken en ontdekten dat er gelukkig wel bepaalde guidelines zijn die je kunt volgen. Zo breng je de producten idealiter bijvoorbeeld van een dunne naar dikke substantie aan. Check dit lijstje voor de ideale volgorde van jouw beautyroutine.

Stap 1 beautyroutine – Reinigen

Begin jouw beautyroutine elke ochtend en avond met het reinigen van je gezicht. Onderdeel van deze stap is eerst je eventuele make-up verwijderen met een milde olie, crème of balm. Breng het product direct op de vuile huid aan en masseer goed in. Spoel het vervolgens af met water. Gebruik hierna een gezichtsreiniger die past bij jouw huidtype en spoel wederom af met water. Ter ondersteuning kun je een gezichtsborstel gebruiken om de huid nog beter schoon te maken. 

Stap 2 – Wekelijks exfoliëren & een gezichtsmasker naar wens

Door te exfoliëren verwijder je dode huidcellen en stimuleer je de aanmaak van nieuwe cellen. Deze stap voer je slechts 1 á 2 per week uit. Doe je dit te vaak, dan kan er huidirritatie ontstaan. Er zijn overigens ook producten die exfoliëren én reinigen. Gebruik je zo’n combi-product, dan heb je in principe stap 1 en 2 in één keer gefixt. Wil je jezelf extra verwennen met een gezichtsmasker, dan is dit ook een goed moment om dat te doen. Aangezien je nu, vanwege de exfoliator, toch al met een uitgebreidere beautyroutine bezig bent.

Stap 3 – Toner time

Na het reinigen (en optionele exfoliator en gezichtsmasker) breng je een toner aan. Waarom deze stap belangrijk is? Met dit product breng je de ph-waarde van de huid weer op peil en zorg je ervoor dat het vocht beter wordt vastgehouden. Je kunt de toner direct op de huid aanbrengen of door middel van een watje. 

Stap 4 – Smeren met een serum

Vanaf deze stap in de beautyroutine ga je in feite pas echt smeren. In dit geval met een serum. Dit is vrij dun van textuur en bevat meer werkzame ingrediënten dan een dag- of nachtcrème. Daarentegen heeft het minder hydraterende, vochtvasthoudende bestanddelen dan een gezichtscrème, maar zorgt het er wel voor dat de werking hiervan ondersteund wordt. 

user-profile@demivandelft_
heeft een rating gegeven
productMad Hippie
Vitamine C Serum 30ml
Beste serum die ik ooit heb gehad! Hij voelt heel licht op de huid en trekt snel in, heel fijn voor onder je dag/nacht crème. Heb zelf een gevoelige huid en krijg geen rode vlekken of droge plekken in mijn gezicht. Echt een aanrader!

Stap 5 – Oogcrème voor stralende ogen

Gebruik je graag een oogcrème, dan is dit het moment om dit aan te brengen op het gebied rondom de ogen. Bij voorkeur ’s ochtends én ’s avonds. Nog op zoek naar een geschikte variant? Hier vind je de favoriete (en minder favoriete) varianten van Eves-members. 

Stap 6 – Hydrateren met een dag- of nachtcrème

Afhankelijk van het moment van de dag smeer je nu met een dag- of nachtcrème. Een dagcrème is voornamelijk bedoeld om de huid gedurende de dag te beschermen en de nacht-variant is bestemd voor huidherstel in de nacht. 

Stap 7 – Laatste stap beautyroutine: bescherming tegen de zon

Yup, deze laatste stap is net zo belangrijk als het bewolkt is, of wanneer we midden in het najaar zitten: een beschermend product tegen UV-straling. Tegenwoordig zijn er veel dagcrèmes op de markt die ook SPF bevatten. Vergeet alleen niet dat de werking hiervan niet de hele dag aanhoudt en je dus weer even moet smeren om de zoveel tijd. 

Uuhm… en hoeveel van welk product heb ik nodig?

Mocht je je afvragen hoeveel van welk product je nu nodig hebt, check even de onderstaande post van Beauty Editor Anneloes. Handig!

Deel jouw beautyroutine op We Are Eves

Heb jij zelf een beautyroutine-tip? Of nog beter, volg jij een andere beautyroutine die perfect werkt voor jouw huidtype? Deel ‘m in een post op We Are Eves. Zo kun je andere members met hetzelfde beautyprofiel als jij helpen. 

Beeld: Getty Images
Bron: Beautyscene.nl