jij leest

Waarom make-up & hair artist Jitske uitsluitend met cruelty-free cosmetica werkt

0

Waarom make-up & hair artist Jitske uitsluitend met cruelty-free cosmetica werkt

Jitske We Are Eves

Wij hebben al een aantal keer samen mogen werken met de getalenteerde make-up & hair artist Jitske Serné. In de make-upkoffer van de 31-jarige Amsterdamse vind je uitsluitend cruelty-free en vegan producten, zo vertelde zij ons tijdens de video-opnames van onze We Are Eves-campagne. Onze nieuwsgierigheid was meteen gewekt, want wat heeft haar hiertoe bewogen? En welke merken gebruikt ze dan? (Lees: wat zijn dé organic brands du moment?) De hoogste tijd voor een uitgebreidere tête-à-tête.

Ik neem geen klussen aan van merken die bont verkopen, echt aan massaproductie doen en niet nadenken over wat het met de wereld doet.

Jitske We Are Eves

Anno 2020 op dieren testen is een no no

Jij werkt alleen met cruelty-free producten, waarom deze keuze?
“Ik vind het persoonlijk heel vreemd dat we anno 2020 nog steeds op dieren testen. Het is nergens voor nodig. En zelf eet ik ze niet, dus wil ik ook niet dat ze door mijn productkeuze alsnog moeten lijden. Het heeft wel echt tijd en veel onderzoek gekost om mijn producten te kunnen vervangen, maar ik ben nu erg blij met de spullen die ik gebruik. Ik hoop dat er nog veel meer mooie merken op de markt komen! Samen met mijn agent kijk ik naar nieuwe cosmetica-brands die sustainable zijn en nog met passie werken. Ik hoop dat ik uiteindelijk vooral met dit soort klanten kan werken. Ik neem geen klussen aan van merken die bont verkopen, echt aan massaproductie doen en niet nadenken over wat het met de wereld doet.”

De persoonlijke (vegan) beauty stash van Jitske

Geldt hetzelfde principe voor jouw persoonlijke beauty stash? Of kunnen we er stiekem wat non-vegan producten vinden?
“Nee, bij mij is echt alles dierproefvrij en vegan. Ik gebruik bij een shoot soms wel een aantal andere merken dan voor mezelf. Veel natuurlijke brands hebben vaak niet genoeg pigment, waardoor de fotograaf er doorheen flitst (en dat ziet er niet mooi uit). Mijn favoriete merk voor in mijn make-up-koffer is ILIA Beauty. Verder gebruik ik veel Delilah Cosmetics, Ellis Faas en oogschaduw van Ben Nye of producten van NYX Cosmetics.”

Ik vind het persoonlijk heel vreemd dat we anno 2020 nog steeds op dieren testen. Het is nergens voor nodig.

Lipstick We Are Eves

Hoe ziet jouw eigen beautyroutine er uit? En welke producten/merken mogen er absoluut niet ontbreken op jouw Shelfie?
“Ik reinig mijn gezicht met Sans-producten. Daarnaast gebruik ik Biologi serum. Hier ben ik sinds kort mee begonnen, maar het voelt al heerlijk. Verder is mijn concealer en wenkbrauwpotlood van Delilah Cosmetics. Helemaal vegan 🙂 Ik sluit af met mascara en eventueel wat blush, beide van Ere Perez. Heel fijn merk waar ik zeker nog meer van ga kopen.”

“Soms doe ik oogschaduw op van Ellis faas. Ook vegan en blijft echt de hele dag perfect zitten. Ik ben max vijf minuten bezig met mijn eigen make-up. Persoonlijk vind ik het mooier als er zo min mogelijk op je gezicht zit. Voor mijn haar heb ik trouwens een shampoo en conditioner bar van Helemaal Shea. Superfijn Nederlands merk. En voor wat volume gebruik ik van Evo Root Canal Volumising Spray.

Ere Perez zou ik graag eens mee samenwerken. Helaas zitten zij in Australië, maar wie weet dat het ooit gaat lukken. 

Yin We Are Eves

Creativiteit & doorzettingsvermogen

Een hele andere vraag: wie zijn jouw grote voorbeelden? 
“Mijn grote voorbeelden zijn mensen die echt zo veel liefde en passie hebben voor hun werk. Bijvoorbeeld Ezio Bosso. Muziek is letterlijk zijn leven. Hij lijdt al heel lang aan A.L.S. maar hij blijft met zo veel liefde en passie doorspelen. Ik denk dat de muziek hem ook echt in leven houdt. Fotograaf Txema Yeste vind ik fantastisch werk maken. Elke serie is een nieuw kunstwerk. Een man met zo veel creativiteit in zich en die het ook nog eens kan uitwerken én zo kan delen met de wereld. En natuurlijk zijn er veel andere mensen in mijn branche die ik bewonder voor hun creativiteit en doorzettingsvermogen.” 

Als je een foundation wil gebruiken, probeer dan een dunnere variant die niet alles helemaal bedekt.

Nog even over jouw werk als make-up & hair artist, op welke klus ben je het meest trots en staat er nog een samenwerking op jouw wishlist?
“Ik ben het meest trots op mijn beauty-campagnes. In Nederland is er niet veel werk in te vinden, dus als ik dan voor een merk of winkel kan werken ben ik echt heel blij. Ere Perez zou ik graag eens mee samenwerken. Helaas zitten zij in Australië, maar wie weet dat het ooit gaat lukken. Verder staan natuurlijk alle natuurlijke en dierproefvrije beautymerken zeker op mijn wishlist!”

Mascara We Are Eves

Dé ultieme beautytip van een hair & make-up artist

Ter afsluiter: wij zijn natuurlijk erg nieuwsgierig naar dé ultieme beautytip van een hair & make-up artist… kom maar door!
“Genoeg water drinken en zorg dat je vitamine B12 goed is! 🙂 Verder alleen natuurlijke merken gebruiken waar echt geen rotzooi in zit. Zeker om je huid te reinigen en als dag- en nachtcrème. Je huid wordt na een tijd zo veel mooier. Als je een foundation wil gebruiken, probeer dan een dunnere variant die niet alles helemaal bedekt. Bijvoorbeeld van ILIA Beauty of Ere Perez. Het is allemaal iets duurder, maar de rest kan je aanvullen met Hema of Essence. Super goedkoop en veel dierproefvrije en vegan opties. De mascara en wenkbrauwpotloden zijn echt helemaal top!” 

We want more Jitske!

Wil je even rustig koekeloeren op de Shelfie van Jitske? Dat kun je hier doen. Ennuuh, wil je haar een keer in den levende lijve treffen, boek dan eens een yoga practice bij Delight Yoga in amsterdam 😉