jij leest

Model Sascha onthult haar beauty secrets en de leuke en minder leuke aspecten van modellenwerk

0

Model Sascha onthult haar beauty secrets en de leuke en minder leuke aspecten van modellenwerk

Sascha We Are Eves

Een lengte van 1.68m te kort om een professioneel model te zijn? Tegenwoordig gelukkig niet meer. De 26-jarige Sascha, een van de knappe koppen van onze campagne-video en -foto’s, toeft momenteel drie maanden in Sydney, Australië voor modellenwerk. Is ze niet op een casting of bezig met een modellenklus, dan kun je haar op ’t het strand vinden. Uuh, wij zijn niet jaloers hoor. Anyway, tussen de bedrijven door babbelden we met Sascha over de leuke en minder leuke aspecten van model zijn … én deelde ze het geheim achter haar flawless huid.

Het perfecte plaatje bestaat niet

Wij zijn héél nieuwsgierig… hoe en wanneer ben jij ontdekt als model?

Oef, dat is alweer een hele tijd geleden. Ik werd vroeger weleens aangesproken op straat, maar als ze dan naar mijn lengte vroegen haakten ze af. Ik ben 1.68m en daarmee een ‘uitzondering’. Ik werd via een vriendinnetje gevraagd voor een shoot voor de Coiffure Awards en toen is het echt gaan rollen.”

Wij hebben het gevoel dat het perfecte plaatje, de juiste maten etc, tegenwoordig aan het verschuiven is en niet meer op nummer één staat. Deel jij dit gevoel en wat vind jij van deze ontwikkeling?

“Ja, honderd procent. Met mijn lengte pas ik eigenlijk niet in het perfecte plaatje. En toch werk ik gewoon! Je ziet deze ontwikkeling ook nu op de catwalk. Jill Kortleve van de Movement Models is daarmee het perfecte voorbeeld. Zij heeft net nog de Jacquemus show in Parijs gelopen, samen met de Hadid-zusjes en Doutzen. I mean.. Wauw!” 

Ik werd vroeger weleens aangesproken op straat, maar als ze dan naar mijn lengte vroegen haakten ze af.

De leuke en minder leuke aspecten van modellenwerk

Wat vind je de leuke en minder leuke aspecten van jouw werk?

“Het leuke van modellenwerk is dat je heel vrij bent. Ik zit nu down under, gewoon omdat dat kan! Ik heb zoveel leuke contacten en relaties overgehouden met modellen, fotografen, visagisten en stylisten. Je wilt samen op zo’n shoot-dag iets moois maken en die energie is te gek. Minder leuk vind ik de onzekerheid van het vak. Er is zoveel concurrentie en ik heb weleens weken gehad waarin ik heel weinig werkte. Dan gaat het wel een beetje aan je knagen. Daarnaast is het soms heel eenzaam. Zeker als je een paar dagen in het buitenland zit voor een job. Ik heb vaak genoeg alleen in een restaurant gezeten. Op dat soort momenten pak ik mijn boek of schrijf ik mijn gedachten op. Juist dan kan ik de rust vinden om dat te doen.”

Hoe ga jij om met afwijzing bij castings en kritiek bij shoots?

“Ik probeer het niet persoonlijk op de vatten, want that’s not the case. Ze zoeken een bepaald persoon om een verhaal te vertellen en hun product aan de wereld te laten zien. Soms ben je het wel en soms gewoon niet. Ik heb nog nooit kritiek gehad tijdens een shoot of casting, gelukkig. Ik kan me voorstellen dat het tijdens fashionweek er wel anders aan toe gaat. De maten voor couture zijn (helaas) echt heel mini. Gelukkig zijn er langzaam wel dingen aan het veranderen.” 

Sascha We Are Eves

Er is zoveel concurrentie en ik heb weleens weken gehad waarin ik heel weinig werkte.

De betekenis van schoonheid volgens Sascha

Wat betekent schoonheid voor jou en wie zijn jouw grootste voorbeelden? 

“Schoonheid betekent voor mij zoveel meer dan alleen mijn uiterlijk. Ik ben een sociaal persoon en maak altijd overal praatjes. Ik haal daar veel energie uit, hoe leuk is het om oogcontact te beantwoorden met een glimlach? Give it a try! Mijn moeder is mijn grootste voorbeeld. Waarom? Ze leerde mij de basis, je benen insmeren na het douchen en een goede vette creme te gebruiken voor het slapen gaan. Mijn ouders leven allebei bij ‘less is more’ en ik kan ze hiervoor niet meer bedanken!”

Sascha’s beauty secrets 

Je hebt een flawless huidje, wat is jouw geheim? Met andere woorden: hoe ziet jouw beautyroutine eruit en welke producten vinden we op jouw Shelfie?!

“Toen ik in groep 8 zat kreeg ik een slechte huid. Ik had overal kleine pukkels. Dat een jongen uit mijn klas mij puistenkop noemde zal ik nóóit vergeten. Toen ik met de pil begon werd het wel wat beter, maar desondanks had ik vaak een onrustige huid. Vooral met mijn job, waar het natuurlijk om mijn gezicht gaat, voelde ik mij niet zeker. Ik had het gevoel dat ik mijzelf altijd moest excuseren voor het feit dat ik een slechte huid had, terwijl er zoveel mensen met dit huidprobleem zijn. Na van alles geprobeerd te hebben ben ik op mijn 25e ten einde raad naar de dermatoloog gegaan. Ik heb een toen kuur isotretinoïne gekregen. Dit is een vrij heftig middel die ik daarom niet graag promoot, tegelijkertijd heeft het wel m’n leven veranderd omdat mijn klachten eindelijk verholpen zijn. Een beetje dubbel dus.”

Sascha We Are Eves

Na van alles geprobeerd te hebben ben ik op mijn 25e ten einde raad naar de dermatoloog gegaan.

De beautyroutine van model Sascha

“Wat betreft mijn beautyroutine… Mijn wenkbrauwen en wimpers laat ik altijd donker verven bij Soap Treatment Store. Een echte beauty hack want dat scheelt je tijd in de ochtend. Mijn huid reinig ik twee keer per dag met een olie. Momenteel die van Kush, helemaal vegan en creulty free! Overdag draag ik altijd een SPF van The Ordinairy over mijn dagcrème, gevolgd door Brightening Youth Glow van Charlotte Tilbury. Het geeft dé perfecte glow. Daarna breng ik een concealer van Laura Mercier aan om de donkere kringen onder mijn ogen te camoufleren, gevolgd door een subtiele glow-blush met Charlotte Tilbury’s Beauty Light Wand in Pinkgasm. Mijn wenkbrauwen borstel ik omhoog met Hema vezel wenkbrauwgel, ooit getipt door visagiste Fabiënne Jansen en sindsdien zweer ik hierbij. Ik denk dat ik vijf minuten bezig ben. Less is more is mijn motto!”

Mijn wenkbrauwen en wimpers laat ik altijd donker verven […] Een echte beauty hack want dat scheelt je tijd in de ochtend.

Dit vind je (niet) op Sascha’s Shelfie

Zijn er bepaalde merken of producten die je liever niet gebruikt tijdens een shoot?

“Ik zou zelf nooit meer M.A.C. kopen, omdat het niet dierproefvrij is. Ik probeer hier heel erg op te letten als ik nieuwe beauty producten aanschaf, maar veel visagisten gebruiken het merk nog wel. Ik vind het heel stoer als je merken of producten weigert, maar ik ‘durf’ dat zelf nog niet te doen. Ik vind het wel te gek dat er steeds meer visagisten kijken naar vegan alternatieven. Visagiste Jitske Serné deed de visagie voor de We Are Eves video-shoot. Zij werkt uitsluitend met vegan producten. Hoe tof!”

Sascha We Are Eves

“Mijn persoonlijke beautyproducten verschillen eigenlijk per dag. Soms voelt mijn huid droger aan en gebruik ik een vollere crème. In de wintermaanden mix ik een paar druppels Tan-Lux door mijn dagcrème voor een beetje kleur in mijn gezicht.”

Als je één product uit jouw beauty stash mocht kiezen, welke zou dit dan zijn?

“Concealer, voor onder mijn ogen en rode plekjes. Ik zou stiekem ook mijn wenkbrauwgel meesmokkelen ;-)”

Spieken op de Shelfie van Sascha

Wil je even rustig spieken op de Shelfie van Sascha? Snappen we helemaal 😉 Je kunt ‘m hier bekijken en zien welke musthaves ze nog meer op haar virtuele beautyplankje heeft staan.