jij leest

Jouw zomerteint langer behouden? Zo pak je het aan

4

Jouw zomerteint langer behouden? Zo pak je het aan

Zomerteint

Back to life, back to reality… de zomer is voorbij, het vakantiegevoel is met de noorderzon vertrokken en je zomerteint lijkt ook minder te worden. No no no, daar gaan we even een stokje voor steken! Met de volgende tips heb jij langer plezier van jouw zorgvuldig opgebouwde, bruine teint. 

Hydrateren, hydrateren en nog eens hydrateren

Hoe droger jouw huid, des te sneller jouw zomerteint verdwijnt. Blijf daarom elke dag goed smeren met een hydraterende crème. Bij voorkeur meteen nadat je onder de douche vandaan stapt zodat je het vocht vasthoudt. Drink daarnaast voldoende water, 1,5 á 2 liter per dag.

Wees voorzichtig met zeep

Zoals hierboven gezegd verdwijnt je tintje sneller als de huid droog is. Zeep kan een uitdrogend effect hebben, wees daarom een beetje zuinig met het gebruik hiervan.

Scrubben is een must

Het is een fabeltje dat je door te scrubben je zongebruinde huidlaagje wegpoetst. De tint zit namelijk niet op je huid, maar erin. Oké, elke dag met een grove scrub in de weer gaan is wellicht ietwat overdreven. Eén keer in de week is daarentegen wel een aanrader. Zo maak je korte metten met dode huidcellen die zorgen voor een dof effect en is je bruine tint weer duidelijker zichtbaar. 

En wat als je kleur al vervaagd is…?

Geen paniek, zo’n zelfbruiner doet wonderen. Hier vind je dé vijf favoriete zelfbruiners van de community. Oh, en een bronzer is trouwens ook écht ideaal voor een gezonde zomerteint. Ook hiervan verzamelden wij de community-favrotieten. Je vindt ze via deze link

Heb jij nog een tip om langer van je zomerkleur te genieten? We zien ‘m graag terug in een post op We Are Eves. Danke schön.

Beeld: Getty Images