jij leest

Vergeet botox, je hebt nu faceliftyoga!

21

Vergeet botox, je hebt nu faceliftyoga!

Faceliftyoga

Hi, mijn naam is Anouk en ik ben Beauty Editor van We Are Eves. Als klein meisje knipte ik alle beautyrubrieken uit tijdschriften en maakte daar mijn eigen ‘beauty tijdschrift’ van. Een paar jaar geleden maakte ik een switch van veel verschillende beauty en make-up merken naar een paar goede die ik dagelijks gebruik. Wat ik daarin vooral belangrijk vind, is dat het producten zijn die goed voor de wereld zijn (o.a. milieubewust produceren) en natuurlijk goed voor mijn eigen huid (geen troep meer op mijn huid!) In mijn zoektocht hiernaar maak ik vlogs en artikelen voor We Are Eves. Uit eigen nieuwsgierigheid, maar ook naar wat jij wilt weten op dit gebied.

Voor mijn eerste vlog en artikel interview ik Angela Kuipers (45). Een aantal maanden geleden volgde ik mijn eerste faceliftyoga lesje bij haar en ik was meteen fan! Angela weet zoveel over de spieren in je gezicht en hoe je door deze spieren te trainen er jonger uitziet. Maar niet alleen ziet zij ervan de buitenkant mooi uit, van binnen is ze nog mooier, ook daar vertelt ze over…

faceliftyoga
Angela Kuipers

We willen er allemaal mooi en jong uit blijven zien en iedereen heeft daar weer andere trucjes voor. 365 dagen per jaar een hoge factor op je gezicht smeren, je gezicht ‘s ochtends en ’s avonds reinigen en… botox? Je hoort het steeds vaker, maar zelf sta ik niet te springen om (ooit) botox te gebruiken. Er moeten toch andere oplossingen zijn? Angela Kuipers (45) geeft faceliftyoga lesjes, ja inderdaad, dat is dus yoga voor je gezicht. Door het beoefenen van faceliftyoga voorkom je rimpels, gaan je rimpels weg en heb je zoiets als botox dus niet (meer) nodig. Angela vertelt mij hoe je je gezicht jong en mooi kunt houden op een natuurlijke manier én hoe je je ook mooi voelt vanbinnen. Je kunt hieronder de video over faceliftyoga bekijken.


Liever lezen?

Dat kan 😉 Scroll snel verder en lees mijn volledige interview met Angela.

Anouk:Hi Angela, kan je mij vertellen hoe je bent begonnen met het geven van faceliftyoga?”
Angela: “Tot zes jaar geleden werkte ik als zakelijk accountmanager bij een groot bedrijf. Ik wist al een paar jaar dat ik iets anders wilde met mijn leven, maar ik kwam er niet uit wat dat precies moest zijn. Via mijn werk ontmoette ik veel mensen en hierdoor kwam ik in aanraking met twee meiden die een yogastudio gingen oprichten. Een maand lang volgde ik lessen bij ze en dat vond ik geweldig! Al snel daarna heb ik mijn baan opgezegd en ben ik vier maanden naar India gegaan om verschillende yogateacher trainingen te volgen. Eenmaal terug in Nederland kwam ik in aanraking met faceliftyoga. Dát vond ik pas interessant. Ik wilde hier meer van weten, maar ik kon geen teachertraining vinden dus bestelde ik alle boeken die ik hierover kon vinden. Ik ben maanden bezig geweest met het bestuderen van deze boeken en ben faceliftyoga eerst bij mezelf gaan oefenen. Na een paar maanden zag ik grote veranderingen in mijn gezicht, ik zag er veel jonger uit. ‘Als het voor mij werkt, dan kan het voor iedereen werken’, bedacht ik me. Ik heb er totaal een jaar over gedaan om alle kennis tot me te nemen en heb er uiteindelijk een les van gemaakt.”

Anouk:Is faceliftyoga alleen voor vrouwen of zie je ook mannen in jouw lessen?
Angela: “Er komen vooral vrouwen naar mijn lessen, mannen zie ik af en toe. Mannen hebben vaak een medische achtergrond, ze vinden het super interessant om te zien welke veranderingen er plaats vinden door deze oefeningen. In London, Amerika en Azië is faceliftyoga veel bekender en doen meer mannen het, Nederland loopt daarin nog achter.”

Anouk: “Met welke problemen komen klanten naar jou en kun jij ze altijd oplossen?”
Angela: “Wat ik het meeste hoor is: wallen onder of boven de ogen, een dubbele kin, pigmentatie, spanning bij de kaken en natuurlijk rimpels. Hier kan je allemaal aan werken. Als donkere kringen onder de ogen of opgezette ogen niet erfelijk is, dan kan je hier ook verandering in brengen.” 

Faceliftyoga

Anouk: “Wat leer je tijdens een faceliftyoga les bij jou?”
Angela: ”Tijdens de les leer je jezelf masseren zodat de conditie van je huid verbeterd, rimpels verminderen, wallen onder je ogen verminderen, je huid meer collageen aanmaakt, elasticiteit verbeterd van je huid, spanning wegneemt in je spieren en het verwijderen van afvalstoffen en gifstoffen etc. Samen met de faceliftyoga-oefeningen werkt dit als een natuurlijke facelift zodat jij de beste versie van jezelf kunt zijn en blijven. We gebruiken hiervoor verschillende technieken zoals meridiaan massage, acupressuur massage, klassieke massage, reflexzone massage en bindweefselmassage. “

Anouk: Is faceliftyoga meer dan er alleen mooi uitzien?
Angela: “Het allerbelangrijkst is hoe je mentale staat is. Dat neem ik ook mee in mijn lessen. Als jij jezelf mooi vindt en een positief zelfbeeld hebt, dan maakt die ene rimpel echt niet uit. In mijn lessen komen bloedmooie meiden van begin 20 met een stralende huid. Maar ze hebben één beginnende rimpel en daar focussen ze zich op. Ze zien alleen nog maar die ene rimpel en niet hoe mooi ze zijn. Dat is zo zonde. 

Tijdens de het beoefenen van faceliftyoga, heb ik alleen maar positieve gedachtes over mijn huid. Ik denk niet: ‘Wat ben ik lelijk, ik moet deze oefeningen doen want dan word ik mooi’, en juist daar zit het verschil. Het allerbelangrijkste is hoe je jezelf ziet, de liefde die je voor jezelf hebt. Dat is net zo belangrijk als de oefeningen zelf. Ik heb niet dezelfde huid als toen ik 20 was, maar ik voel me nu mooier dan toen ik die leeftijd had. Jezelf mooi voelen begint van binnen en dat wil ik meegeven in mijn lessen. Daarnaast is visualisatie een belangrijk onderdeel tijdens mijn lessen. Visualiseer hoe mooi jij je huid wil hebben tijdens de oefeningen. Als je eenmaal verandering ziet, en je mooi voelt, zet je automatisch ook andere dingen in werking, je trekt mooiere dingen aan en gaat beter voor jezelf zorgen. The Law of Attraction.”

Anouk: Wat een mooi verhaal Angela, dankjewel. Een hele andere vraag waar ik nieuwsgierig naar ben: komen er ook vrouwen die botox gebruiken naar jouw lessen en heb je botox nog ‘nodig’ als je faceliftyoga beoefent? 
Angela: “Er komen vrouwen in mijn lessen die botox gebruiken, maar zij kunnen niet alle oefeningen doen. Veel vrouwen die botox gebruiken en naar mijn lessen komen, gebruiken nu geen botox meer. Door de oefeningen die ik ze geef, hebben ze dit niet meer nodig. Door mijn lessen voelen ze zich nu ook mooier en dat is zo mooi om te zien!” 

Faceliftyoga

Anouk: Wat goed om te horen! En wat voor resultaten kan je verwachten als je faceliftyoga beoefent en hoe snel?
Angela: “Dat ligt aan verschillende factoren. Ten eerste ligt het aan wat voor huid je hebt. Heb je een dikkere en soepelere huid, dan gaat het wat sneller dan bij een dunne en droge huid. Ten tweede: Hoe toegewijd ben jij? Als je drie a vier keer per week oefent, moet je na een half jaar echt resultaat zien, sommigen al na een paar maanden. Wat ook heel belangrijk is: Doe je het goed? Sommigen trekken te veel aan hun ooglid, doen de oefeningen te hard of creëren te veel rimpels tijdens het oefenen. Zorg eerst dat je 100% weet dat je het goed doet, want je kan het ook slechter maken. En vervolgens: Hoe is jouw levensstijl? Rook en drink je veel, eet je ongezond en eet je veel suiker? Dat heeft een nadelig effect op je huidconditie. Maar ook door opgeslagen, negatieve emoties kun je meer rimpels in je gezicht creëren. Kortom: het hangt met veel dingen samen.”

Anouk: Daarnaast is er nog een vraag vanuit de We Are Eves-community. Marleen: ‘Kan faceliftyoga helpen bij gespannen kaken?’ (de oefening voor gespannen kaken zie je in de video!)
Angela: “Gespannen kaken heeft vaak met stress te maken, maar ook met knarsen tanden. Tijdens mijn les gaan we aan de slag met faceliftoefeningen maar ook leer je om je eigen gezicht te masseren. Er zijn genoeg manieren om je kaken te masseren en hierdoor ontspannen je kaken. Maar als je continue gestrest bent, gaat het masseren van je kaken alleen niet helpen. Je zal jezelf echt de ruimte moeten geven om te ontspannen.”

Angela geeft faceliftyoga onder de naam Yuyoga & Lifestyle (www.yuyogaandlifestyle.com). Haar lesjes zijn te volgen op Weesperzijde 79a, locatie De Ruimte. Is er trouwens een ander beauty-onderwerp waar je graag meer over wilt weten, tag mij @Anouk in een post op We Are Eve en ik ga weer persoonlijk voor jou op pad!

Liefs, Anouk