jij leest

clay and glow: een tête-à-tête met de founder van hét roze kleimasker.

64

clay and glow: een tête-à-tête met de founder van hét roze kleimasker.

Clay And Glow

Wie We Are Eves een beetje in de smiezen heeft gehouden de afgelopen dagen, heeft ongetwijfeld veel reviews voorbij zien komen van het roze kleimasker Clay And Glow. Want newsflash: wij hebben een collab met het te gekke beautybrand. Dus de hoogste tijd voor een tête-à-tête met founder Julia. Deze 21-jarige girlboss kampte lange tijd met acne, kon tot haar spijt geen geschikte verzorgingsproducten vinden en besloot daarom zelf iets te ontwikkelen. Het begin van Clay And Glow, wat ze samen met haar vriend oprichtte, was een feit! Scroll snel verder en ontdek het interessant verhaal achter deze journey. 

Clay And Glow, the journey begins

Kun je iets over de zoektocht vertellen naar geschikte producten voor jouw (probleem)huid?

“Al heel erg lang worstelde ik met acne en heb ik van alles geprobeerd om mijn puistjes te verhelpen. Ik had op een gegeven moment het idee dat er niks was dat hielp. Alles wat ik erop smeerde maakte het alleen maar erger, de kleine puistjes groeide zelfs uit tot echte ontstekingen en ik kreeg enorme allergische reacties. Op een gegeven moment durfde ik niks meer op te smeren, maar daar gingen de puistjes ook niet van weg. Uiteindelijk ben ik zelf op zoek gegaan naar een manier om mijn acne te verhelpen, zo kon ik tegelijkertijd ook anderen helpen die met hetzelfde huidprobleem kampen. Dat was het begin van Clay And Glow.”

In deze zoektocht ligt dus de basis van Clay And Glow, welke je samen met jouw vriend bent gestart, kun je wat meer vertellen over de totstandkoming van het merk/product?

“Wij waren zelf nog niet echt thuis in de beauty-industrie. Ik heb daarom echt een hele studie gedaan en álles uitgezocht. Zo kwam ik er al snel achter dat er heel veel producten op de markt zijn met ingrediënten waar de ‘normale’ consument niks van begrijpt. Dat wilden wij anders aanpakken. Ook zagen wij dat veel bedrijven bepalen wat consumenten nodig hebben. Wij hebben ervoor gekozen om ‘customer driven’ te zijn en niet de autoriteit rol aan te nemen als bedrijf. Voor een consument, door een consument! Zo zijn we via ons Instagram-account, welke we in een zeer vroeg stadium zijn gestart, in contact gekomen met veel beauty lovers en ontdekten we wat zij misten. Dát hebben wij eigenlijk gecreëerd.”

Clay And Glow

De ontwikkeling van Clay And Glow: testen, testen en nog eens testen

Tijdens de ontwikkeling heb je het masker op jouw eigen huid getest. Hoe zag dit proces eruit en wat was het moment dat je dacht: “We hebben dé formule te pakken”?

“Wij zijn op zoek gegaan naar een chemist die ons kon helpen met het maken van een masker die ook geschikt was voor mijn gevoelige huid. Wij hebben met verschillende chemists en labs contact gehad. Zelfs in Barcelona en Frankrijk, maar uiteindelijk vonden we de juiste partij gewoon in Nederland. Dit lab nam echt uitgebreid de tijd om samen diverse ingrediënten uit te pluizen en te onderzoeken welke een allergische reactie, of juist niet, veroorzaakten. Na drie maanden testen met verschillende samples – en tig momenten dat de moed in de schoenen zakte – vonden we eindelijk een verzorgingsproduct waar mijn huid tegen kon.”

Clay And Glow
Foto’s van Julia tijdens de testperiode

De magische ingrediënten van Clay And Glow

Welke ingrediënten zitten er in het Clay And Glow-kleimasker en hoe is deze ingrediëntenlijst tot stand gekomen?

“Wij hebben samen met de chemist onderzoek gedaan naar stoffen die elkaar versterken en het gewenste resultaat geeft: een heerlijke glow-up, een zachte huid en het verminderen van eventuele puistjes. Ook vonden wij het erg belangrijk dat de consument de ingrediëntenlijst begrijpt en dat ze hier enthousiast van worden. Het 100% vegan en dierproefvrij kleimasker bevat uiteraard roze klei, want dat vinden wij sowieso te gek. Het is een geweldige kleisoort voor de gevoelige huid en verminderd viezigheden. En hallo, it’s pink! Daarnaast vind je er açaí uit het Amazone-gebied in, wat heel goed helpt tegen acne en onzuiverheden. Ook hebben wij onder andere zwarte quinoa uit Bolivia gebruikt. Dit is goed bij huidherstel door de hoge hoeveelheid aan vitamine E. Tevens bestaat het masker uit aloë Vera uit Zuid-Afrika. Op de website vind je trouwens een ingrediëntenpagina waarop wij uitleggen wat de hoofdingrediënten allemaal doen en waar ze vandaan komen.”

Clay And Glow: de succesformule

Waarom denk je dat het product zo’n hit is geworden? 

Ik denk dat de roze kleimasker zo’n hit is omdat het simpelweg werkt. Ik heb zelf een hele transformatie doorstaan van de puistjes op vooral mijn kin. Ik herken mijn huid gewoon niet meer als ik naar de foto’s van toen en nu kijk. Het is ook zo gaaf om te zien dat meiden die het masker gebruiken ook geweldige resultaten hebben geboekt. Wij doen elke keer een dansje als iemand een before en after stuurt, daar doen we het voor! Puistjes kunnen echt je zekerheid doen afnemen als (jonge) vrouw en om te zien dat wij daarbij kunnen helpen, doet ons enorm goed! Elke huid is natuurlijk anders, daarom geven wij ook altijd aan dat je het product regelmatig en constant moet gebruiken. At the end it is sooo worth it!

Clay And Glow
Huidresultaten van Julia na drie maanden testen

Clay And Glow is overigens niet alleen voor de probleemhuid. Er zijn ook veel meiden die geen last hebben van puistjes, maar die wel een heerlijke glow-up willen. Elke huidsoort heeft een diepe cleanse nodig en dat is waar ons masker voor zorgt. Hij verwijdert de dode huidcellen, verkleint de poriën, houdt de huid schoon, verminderd mee-eters en geeft echt het babyhuidje terug zoals veel gebruikers zeggen. Soms zijn er vrouwen van een wat oudere leeftijd die vragen of het masker ook geschikt is voor de rijpere huid. Dat is zeker weten zo. Mijn moeder gebruikt hem wekelijks en vindt het heerlijk! Laatst zei ze dat als ze hem opdoet dat ze zich daarna 10 jaar jonger voelt omdat het haar huid heerlijk strak samentrekt.”

Clay And Glow: de toekomst en de Shelfie van founder Julia

Er staat ongetwijfeld een potje Clay and Glow op jouw eigen Shelfie, welke producten kunnen we hier nog meer vinden (gezien jouw gevoelige huid)? 

“Zeker weten! Voor de rest ben ik eigenlijk iemand die gelooft in zo min mogelijk met zoveel mogelijk effectiviteit. Sommige meiden hebben een 10-stappen-routine en dan denk ik: ‘wat is dat toch allemaal?’ Ik vind het fijner om een aantal effectieve producten te gebruiken en het daarbij te houden. Ook omdat het lastig is om met mijn gevoelige huid te veel te gebruiken. Ik vind het wel leuk om te experimenteren en nieuwe dingen uit te proberen, maar val eigenlijk toch snel terug in mijn standaard routine: cleanser, scrub, maskertje (2 keer per week) en een dagcrème. De tip die ik overigens aan vrouwen wil meegeven met een probleemhuid: blijf positief, blijf proberen en wees constant.”

Clay And Glow

Waar staat Clay and Glow over 5 jaar? Kunnen we in de toekomst meer skincare-producten verwachten?

Van dit soort vragen word ik echt mega enthousiast. Wij hebben heel veel plannen en dromen enorm groot, the sky is the limit! Wij vinden het voor nu eerst belangrijk om het roze kleimasker goed neer te zetten en nog groter te maken. Maar wij zijn zeker al bezig met het testen en ontwikkelen van nieuwe skincare-producten. Ik ben weer het proefkonijn natuurlijk, dus ik verwacht nog wat allergische reacties hier en daar, maar I am ready for it! Het is het allemaal waard. Over 5 jaar hoop ik Clay And Glow bij verschillende grote retailers te zien (in het binnen- én buitenland), zijn er verschillende nieuwe producten gelanceerd, hebben we een grote en hechte community opgebouwd (de glowgang!) en moet er in ieder geval bij elke Nederlander een roze kleimasker op de Shelfie staan!”

Mis geen Clay And Glow-nieuwtjes

Prijkt hét roze kleimasker van Clay And Glow binnenkort ook op jullie Eves-Shelfies dames? Wil je trouwens op de hoogte blijven van het skincare-merk en geen nieuwtjes missen, volg dan de Branded Shelfie via de onderstaande button.