jij leest

WIN een styling- en knipbeurt met dé internationale hairstylist La Toya Velberg

14

WIN een styling- en knipbeurt met dé internationale hairstylist La Toya Velberg

Thumb La Toya

Zoals de meeste van jullie wellicht wel weten hebben wij een collab met het te gekke haarmerk Sebastian Professional. Hier zijn we maar al te blij mee, want zo hebben onze Beauty Editors de heerlijke producten uit onder andere de Dark Oil-lijn mogen testen en reviewen. Maar er is meer leuks in het kader van deze samenwerking. De hele community maakt kans op een styling- en knipbeurt van Sebastian Professional’s La Toya Velberg! En dat wil je so-wie-so, want HALLO … deze dame is international hairstylist. Just saying. Check even haar Insta @latoyavelberg en aanschouw wat voor coole looks zij creëert. Wij spraken de Amsterdamse onlangs en vroegen haar het hemd van het lijf. Lees snel verder en leer deze stoere chick beter kennen. (En pssst… onderaan dit artikel leggen we in het kort uit hoe je de meet & treat kunt winnen. Succes!)

Even kennis maken…

De 35-jarige La Toya had altijd de ambitie ‘iets’ met fashion te doen. Geïnspireerd door haar zus, die in het kappersvak zat, besloot ze meteen na de middelbare school in een kapsalon te gaan werken. Vanuit haar passie volgde ze tal van hair-workshops en kwam ze in de jaren die volgden in contact met de grootste haarstylisten der aarde. Inmiddels mag zij zichzelf ook tot deze groep rekenen. De freelance hairstylist en mama van twee kids vliegt de globe rond, doet wereldwijd haarshows (die ze vaak ook zelf produceert), geeft trainingen, creëert haarlooks voor editorial fashion shoots én is de internationale hairstylist van Sebastian Professional. 

Sebastian Professional X La Toya

Hoe La Toya en het premium haarmerk met elkaar in contact zijn gekomen? De Amsterdamse deed een aantal trainingen bij het merk en hier bleef haar talent niet onopgemerkt; ze werd persoonlijk gevraagd de vaste internationale hairstylist te worden. Volgens eigen zeggen de perfecte match. “Ik vind het echt te gek om met zoveel creatieve geesten samen te kunnen werken. Ze doen meer met haar dan je je voor mogelijk kunt houden. Het past echt perfect bij mij. Het merk, zowel als het team, is lekker edgy en altijd vernieuwend,” vertelt La Toya.

“Ik ben ook ontzettend blij met de kansen en mogelijkheden die Sebastian Professional mij heeft gegeven. Ik kan eigenlijk niet één opdracht opnoemen die ik het tofst vond. Maar als ik dan iets moet kiezen dan is het stiekem toch wel het reizen. Zo ben ik bijvoorbeeld op waanzinnige plekken als L.A., Rusland, Sao Paolo en Saoudi Arabië geweest. Ik ben ook ontzettend dankbaar voor het vertrouwen dat ze mij geven. 15 september geef ik een hair tribute show in Parijs in een fantastisch oud theater. Ik heb de totale vrijheid zelf iets neer te zetten. Het idee is een beetje mijn eigen interpretatie van de Rules Don’t Apply Campagne…” vervolgt La Toya.

View this post on Instagram

•✂️•

A post shared by La Toya Velberg Hair (@latoyavelberg) on

Sebastian Professional: RULES DON’T APPLY 

Naar aanleiding van de nieuwe ultrafijne Dark Oil-haarlijn heeft Sebastian Professional onlangs de Rules Don’t Apply campagne gelanceerd. Een ode aan de ruimdenkenden, de misfits en de rebels: degenen die nooit stilstaan. Ze hebben niets met de huidige trends, ze zijn bezig nieuwe te creëren. Deze groep houdt zich niet aan de regels. RULES DON’T APPLY. En daar kunnen wij ons helemaal in vinden. Als We Are Eves zijnde staan wij dan ook enorm achter deze campagne. Wij waarderen elke vorm van schoonheid en wij vinden dat het tijd is voor meer transparantie in de beautywereld: meer echte plaatjes en eerlijke praatjes. Speciaal voor onze Eves-members hebben we daarom deze toffe winactie samen met Sebastian Professional opgezet: een awesome knipbeurt van miss La Toya herself! Maar hierover verderop meer. 


La Toya kan zich in haar werk ook helemaal in de Rules Don’t Apply campagne van Sebastian Professional vinden. “Wanneer ik aan het creëren ben wil ik de vrijheid voelen en grenzen kunnen verleggen om mezelf uit te blijven dagen. Juist als je creatief bent moet je wel de regels kennen om ze kunnen te verbreken. Ik speel graag met iemand’s karakter en laat me vooral hierdoor inspireren. Ik houd dan ook meer van haar in pure vorm, niet gekunsteld, maar wel met een egde. Een look die niet altijd even perfect is. Ik zeg ook vaak: ‘embrace wat je hebt’. […] De producten uit de Dark Oil lijn, waar de Rules Don’t Apply campagne om draait, gebruik ik overigens zowel bij mezelf als bij klanten. In tegenstelling tot wat je bij een olie misschien verwacht, maken ze het haar niet vet of zwaar. Sterker nog, ze zorgen voor luchtige lokken en zijn vooral ook goed voor haar dat al wat klappen heeft gehad. ” vertelt La Toya verder. 

Sebastian Professional

WIN een meet & treat met La Toya

Ja ja ladies, en dan nu meer info over de meet & treat met La Toya. Wie wil er nu niet worden geknipt door een internationale hairstylist? Wij in ieder geval wel! Enfin, het enige wat je hoeft te doen om kans te maken is het volgende:

1. Laat ons in een comment op deze post weten wat jij mooi aan jezelf vindt en waarom. Remember ‘Rules don’t apply’, juist wat niet perfect is maakt jou bijzonder!
2.
Verder … helemaal niets 😉 Wij selecteren uit de inzendingen een paar gelukkige winnaars die in de watten worden gelegd door La Toya.  

Uiteraard hebben we ook aan La Toya gevraagd wat zij mooi vindt aan zichzelf: “Ik was een tijd terug vrij boy-ish met afgeschoren haar enzo. Nu heb ik voor het eerst lange lokken en daar ben ik eigenlijk best wel trots op. Ik kan er ook zeker een stoere look meer rocken. Als ik een bad hairday heb doe ik een beetje texture spray en wat hair oil in de punten, vervolgens maak ik een hoge knot met een bepaalde twist. Na 20 minuten maak ik ‘m weer los… ét voilà, er zit een mooie slag in.” – aldus La Toya.

Anyway… zijn jouw prachtige manen wel toe aan een full-on knipbeurt en styling? Show us your goodiessss en WIN.

Beeld: Instagram @latoyavelberg / Sebastian Professional