jij leest

waarom ‘rijstwater voor je haar’ helemaal hot and happening is.

11

waarom ‘rijstwater voor je haar’ helemaal hot and happening is.

Rijstwater voor je haar

Words on the street: door middel van rijstwater zou je haar sneller groeien én wordt het gezonder en sterker. Op Google zijn de zoekopdrachten hiernaar met 2000%(!) gestegen. En zo zijn er inmiddels tal van video’s en blogposts over deze haartrend op het net verschenen. Rijst, langere, gezonde lokken…wij zijn getriggerd. Wat is dit in hemelsnaam voor haarritueel? Waar komt het vandaan? En nog belangrijker, werkt het echt? Je ontdekt het hier.

Nieuwe haartrend, eeuwenoud haarritueel

Er wordt dus flink gegoogeld op ‘rijstwater voor je haar’, omdat je er naar verluidt het gezondste haar ooit van krijgt. Wat blijkt? Deze nieuwe haartrend is eigenlijk een eeuwenoude traditie uit Japan genaamd yu-su-ru. Hierbij wasten Japanse vrouwen (een groep die sowieso bekend staat om lange lokken, vaak nog even shiny en lang naarmate ze ouder worden) het haar met rijstwater om het te versterken.

Het effect van rijstwater blijkt geen fabeltje. Zo zei Alyssa Hrisko van SEVEN Haircare onlangs in een gesprek met beautyplatform Byrdie: ‘Rijstwater is rijk aan aminozuren en vitaminen, die je haar een boost geven en het sneller doen groeien’. Ook is rijst rijk aan proteïne en het ingrediënt inositol, wat volgens onderzoek helpt bij het herstellen van beschadigd haar.

Maak je eigen rijstwater

Ben je overtuigd en wil je ook aan de slag met rijstwater? Zo’n natuurlijke cleanse treatment maken is doodeenvoudig. Je gaat als volgt te werk:

  • Men neme een kopje rijst, een kop water, een vergiet en een lege kom of pot.
  • Giet de rijst in de kop met water en roer het geheel tot het water een melkwitte kleur krijgt.
  • Zet het vergiet op de lege kom of pot en leeg de kop met water en rijst zodat je het ‘rijstwater’ op kunt vangen.
  • Spoel je haar met het opgevangen rijstwater, ét voilà!

Mocht je trouwens nog wat krul willen in je lange lokken to be, hier vind je een super easy beautyhack.

Rijstwater voor je haar shoppen

Zie je het niet zo zitten om zelf rijstwater te brouwen? Rijst is momenteel sowieso een geliefd ingrediënt in zowel haar- als skincare. Dus genoeg producten te vinden waar het al in verwerkt zit. Hieronder vind je twee van onze persoonlijke favorieten.

Rijstwater voor je haar - Korres shampoo Rijstwater in je haar

1. Korres – Rice Proteins & Linden Shampoo
2. HYDRA-FLASH hydraterend masker met etherische sesam- en rijstoliën

Ga jij ook aan de slag met rijstwater voor je haar?

 

Bron: vogue.nl, byrdie.com
Beeld: Unsplash