jij leest

dit zijn dé beautytrends 2019.

9

dit zijn dé beautytrends 2019.

Beautytrends 2019

Yay! Het nieuwe jaar is aangebroken en dat betekent kakelverse beautytrends voor 2019. In 2018 gingen we ons meer verdiepen in duurzame huidverzorging, rezen de vegan skincare-producten en natuurlijke smeersels met paddestoelen uit de grond, was een zero waste lifestyle – óók op het gebied van cosmetica – een big thing en gingen we langzaamaan meer richting een make-uploze look. Dusss, what’s next? Hier ontdek je de zes grootste trends.

1. Nog meer duurzaamheid

Dit jaar gaan we ons nog meer verdiepen in duurzame make-up- en verzorgingsproducten. De schoonheidsindustrie is volop bezig om de impact van plastic vervuiling te verminderen met nieuwe doordachte verpakkingsstrategieën en verfijnde formuleringen. Zo is beautymerk Lush pionier op het gebied zero waste-verpakkingen door producten – van shampoo tot make-up – in vaste vorm te maken. Deze maand opent het merk zelfs de eerste verpakkingsvrije winkel in Engeland. Ook beautygiganten als L’Oréal Paris en Unilever blijven hun beleid inzake afvalvermindering verbeteren. Wij zeggen: lekker bezig!

2. Granny gray, lilac hair, baby bangs

Natuurlijk zijn haartrends een onderdeel van de beautytrends 2019 in het algemeen. Pinterest onthulde onlangs de meest gezochte hairdo’s voor 2019. Enuuh, we moeten niet terugdeinzen voor een beetje kleur zullen we maar zeggen. De eerste populaire zoekterm op het gebied van haar is ‘going gray’, met een stijging van maar liefst 879%. Wat we eigenlijk best merkwaardig vinden, aangezien grijze lokken al een tijdje in het straatbeeld te zien zijn. Misschien dat de twijfelaars onder ons nu toch overgestoken zijn? Grijs een tikkeltje te mainstream voor jou? ‘Lilac hair’ wordt het ook helemaal volgens het social media platform. En ‘baby bangs’, ofwel piekerige pony, blijft dit jaar nog altijd groot favoriet aangezien er flink op gezocht wordt. Voor welke haarlook ga jij?

Beautytrends 2019

3. Minimalistic make-up look

Vorig jaar was de no make-up look huge en gingen steeds meer meiden zonder make-up de straat op. Of althans, die indruk wilden we wekken, want we gingen stiekem nog wel in de weer met een likje mascara en concealer (we won’t jugde…). Deze trend zet zich nog vrolijk voort, maar nu geven we het beestje een leuke naam: minimalistic. Wat je nodig hebt? Slechts, yes daar is ‘ie weer, wat mascara, een laagje foundation en een subtiel kleurtje op de lippen. Wil je uitpakken binnen de minimalistische stijl? Ga dan voor een lipstick in een knalkleur en je bent good to go. Trend wise zit je dan ook meteen goed, want een van de andere beautytrends 2019 is het accentueren van de mond. Naast een andere kleur kun je ‘m er ook uit doen springen met een shiny lipgloss.

4. Beautytrends 2019: effortless glamour

Wat make-up betreft kun je dit jaar ook een ‘effortless glamour look’ verwachten. Laten we zeggen een ietwat ingetogen versie van de Instaglam-variant. Denk: gepolijste huid met accenten van een opvallende, gewaagde kleur. (Rode oogschaduw is een absolute must do.) We gaan voor minimale inspanning en maximale impact! “Het is heel eenvoudig om met slechts een kleurtje op de oogleden een cool effect te creëren, anders dan de bewerkelijke oogschaduwlagen die we zo gewend zijn te zien op Instagram”, zegt professionele make-upartist Hannah Martin.

Qua huid gaan we meer richting een ’glass skin’. Met behulp van huidverzorging- en make-up-producten creëren we een bijna wet look. Zware foundations en poeders worden vervangen voor lichtgetinte, vochtinbrengende crèmes en gezichtsoliën. En contouren is zooo 2018.

Beautytrends 2019

5. Meer focus op diversiteit

Wat betreft diversiteit en verschillende soorten passende make-up-producten zijn er flinke stappen gemaakt in de schoonheidsindustrie. Zo heeft Rihanna het weten te flikken om met haar vooruitstrevende merk ‘Fenty Beauty’ producten te ontwikkelen die voor ie-der-een geschikt zijn. Vrouwen van elke huidskleur, verschillende culturen, ras en diverse persoonlijkheden. “I wanted everyone to feel included. That’s the real reason I made this line.”, aldus Riri. De zangeres is (gelukkig) niet de enige. De wat meer mainstream cosmeticamerken hebben ook de focus op verschillende etniciteiten gelegd. Zo biedt Maybelline inmiddels een uitgebreider kleurenassortiment qua foundations aan. Wij voorspellen dat er in 2019 nog meer merken het goede voorbeeld zullen volgen.

Qua huidverzorging en diversiteit valt er nog terrein te winnen, maar we gaan de goede kant op. Dr. Barbara Kubicka, esthetische arts en oprichter van Clinicbe, zegt dat 2019 hét jaar wordt van nieuwe huidverzorgingsproducten die speciaal zijn ontwikkeld om de behoeften van verschillende huidskleuren te behandelen en aan te pakken”. Schoonheidsspecialist en Black Skin-oprichter Dija Ayodele tipt het Franse huidverzorgingsmerk ‘Nuhanciam’, dat in het bijzonder is gecreëerd voor een medium tot donkere huidtint. One to watch dus!

Beautytrends 2019

6. Het jaar van de ampullen

2019 wordt ook hét jaar van producten zoals ampullen (nu helemaal hot in Korea). Kate Bancroft, huidverzorgingsdeskundige en oprichter van Face the Future, zegt dat we een enorme opmars zullen zien. “Ampullen zijn individueel verpakte flacons, meestal gemaakt van glas, met de perfecte opname van voedingsstoffen voor de huid,” legt ze uit. “Het voordeel van ampullen, in tegenstelling tot traditionele serums, is de vakkundige verpakking die helpt het product vers te houden. Op deze manier wordt de kracht van onder andere actieve ingrediënten zoals vitamine C en glycolzuur goed behouden.”

L’Oréal Paris haakt in op deze booming beautytrend en lanceert in februari de Revitalift hyaluronzuurampullen en Estée Lauder ontwikkelde eerder de Advanced Night Repair Intensive Recovery Ampoules die een stralende huid beloven. Kom maar door met die ampullen!

Voor welke beautytrends 2019 ga jij?

 

Beeld: Unsplash, Instagram @chanel.beauty en @fentybeauty