jij leest

winterdip? zo ga je het tegen.

7

winterdip? zo ga je het tegen.

Winterdip

Het is nog pikkedonker als je de wekker gaat, zodra de werkdag erop zit is het wéér donker, het is buiten maar een grauwe bedoeling, jouw vrolijke ik lijkt met de noorderzon te zijn vertrokken en je energielevel heeft het bodemniveau bereikt. Aiii, klinkt verdacht veel als een winterdip. Eves to the rescue! Hier vind je een paar tips waar je wellicht van opknapt. Doe er je voordeel mee.

1. Ga naar buiten

Het is heel verleidelijk om binnen te blijven als het buiten koud is (en je verder geen verplichtingen hebt), maar nu je je futloos voelt is het juist goed om even de buitenlucht in te gaan, het liefst zo vroeg mogelijk op de dag. Waarom? Ochtendlicht bevat relatief veel blauwtinten. Blauw licht remt de productie van melatonine (het hormoon dat je slaperig maakt). Zo kun je dus op een prettige manier écht wakker worden en je winterdip tegengaan.

2. Winterdip? Blijf bewegen

Regelmatig bewegen halveert de kans op een winterdip. Zit je al in een dipje? Je hoeft niet heus meteen als een wilde te gaan sporten, slechts een kleine, dagelijkse wandeling kan de scherpe randjes er vanaf halen. Neem tijdens het werken een korte break en ga even naar buiten. Tien minuten in de buitenlucht doet al wonderen.

3. Lak je nagels

Soms kan iets simpels als het lakken van je nagels al een positieve boost geven. Kies je favoriete nagellak met een knalkleur en je wordt gegarandeerd overspoeld met complimentjes. Knapt je ego ook van op.

4. Positive thinking

Benoem elke dag drie dingen waarvoor je dankbaar bent. Schrijf het desnoods op. Hiermee stimuleer je positieve gedachtes en geef je een winterdip geen kans.

5. Creëer je eigen home spa

Uitgebreid badderen met een fijne badolie, haarmasker in, geurkaarsen aan, wijntje erbij en een chill muziekje op… Of doe eens gek en maak een rozenbad. Ruikt heerlijk! Door jezelf lekker in de watten te leggen verdwijnt jouw winterdip als sneeuw voor de zon. Ook fijn: je huid en haar voelen na jouw home spa-taferelen superzacht aan. Win-win!

Badkamer

6. Neem een massage

Alleen al bij de gedachte van een massage krijgen wij een prettig gevoel. Haal de massageolie tevoorschijn en kijk man of vriend even lief aan. Geen kerel voorhanden? Geen paniek. Dan plan je toch gewoon een uitgebreide massagesessie in bij een salon? Dat wordt sowieso genieten!

7. Plan een leuke activiteit

Door een leuke activiteit in te plannen heb je iets om je op te kunnen verheugen. Boek een weekendje weg, ga eens niet Netflixen en breng een bezoek aan de bioscoop. Of maak je favoriete maaltje klaar. Dat is ook iets om naar uit te kijken, toch?

8. Zet de wekker een halfuur vroeger

Ja, deze is pittig, maar zeker de moeite waard. Niets is namelijk zo onprettig als gehaast de deur uitgaan. Zet daarom die wekker voortaan wat vroeger, zodat je de dag rustig kunt starten. Neem de tijd voor een ontbijt en probeer de verleiding te weerstaan om tijdens het eten je e-mails alvast te checken. Die kunnen wel even wachten totdat het écht werktijd is.

9. Doe de gordijnen open!

Haal daglicht naar binnen in huis en op je werkplek, dit heeft namelijk een positief effect op je gemoedstoestand. Doe de gordijnen of jaloezieën lekker open! Is het een donkere dag? Fake licht doet ’t ‘m ook, dus schakel de lichten aan.

10. Let op je voeding

Waarschijnlijk overbodig om te zeggen dat ook gezonde voeding bijdraagt aan een beter gevoel in het algemeen, maar we doen het lekker toch… stash does healthy foods girl! En een chocolaatje op z’n tijd mag best hoor. Sterker nog: het is een aanrader, in chocolade zitten namelijk verschillende neurotransmitters die een gelukzalig effect veroorzaken.

Heb jij nog goede tips tegen een winterdip? Laat het ons weten in een comment op Eves.