jij leest

Vijl je nagels in deze nagelvorm en je bent helemaal on-trend

17

Vijl je nagels in deze nagelvorm en je bent helemaal on-trend

Nagelvorm

Oké, we weten het, er zijn belangrijkere zaken in het leven. Maar hé, we praten nou eenmaal graag over beauty. En af en toe een luchtig onderwerp tussendoor is ook niet verkeerd toch? Dusss, vandaag willen we het eens hebben over onze nagels. Want jawel girls, er is een heuse nageltrend gaande. En dat heeft alles met de nagelvorm te maken…

En de meest populaire nagelvorm is….

Nu ben je vast nieuwsgierig naar die on-trend nagelvorm. Nou dat is .. drum role please .. de amandelvorm! Zoals de naam al doet vermoeden is het afgeleid van een amandel: een brede basis die steeds smaller wordt naar de top toe. De basisvoorwaarde is wel dat je nagels voldoende lente hebben voordat je met een vijl in de weer gaat. Klaar met vijlen? Doe er nog een mooi lakje op en je bent good to go. De nagellak van Benecos is momenteel een van onze grootste favorieten. Want, vegan en met 90% aan natuurlijke ingrediënten. En hij is ook nog eens zuurstofdoorlatend. Wat wil je nog meer?

Meer gewilde nagelvormen

De amandelvorm is misschien wel hot & happening nu, maar het is niet de enige nagelvorm die de klok slaat. Hieronder een overzicht van andere vormen. 

Nagelvormen
  • Square nails – Square, ofwel vierkant, is ideaal voor degenen met slanke vingers. Ietwat kortere nagels komen trouwens ook met deze vorm weg.
  • Ovale nagels – De ovale nagel lijkt qua vorm erg op de amandelnagel, alleen is de punt zachter en ronder. Aan nagelbijters is ‘ie niet besteedt, want een beetje lengte is wel een vereiste.
  • Squoval – Men neme een beetje square, een beetje ovaal en tadaa… daar is de squoval-nagel. Nagels in deze vorm zijn vergelijkbaar met die van vierkante exemplaren, alleen zijn de randen zachter. Een goed en vooral eenvoudig compromis voor korte vingernagels.
  • Stiletto – De amandelvorm wordt vaak verward met de stiletto-nagel. De laatste oogt alleen vele malen scherper. 
  • Ballerina-cut – De ballerina-nagel lijkt op de stiletto, maar heeft een opvallende hoekige punt en doet aan spitzes denken. Juist, het schoeisel van ballerina’s…

Nu zijn wij stiekem wel héél nieuwsgierig of jouw nagels dé nagelvorm du moment of een andere shape hebben. Deel je een foto op We Are Eves? Vinden we leuk 🙂