jij leest

Hoe Beauty Editor van de maand Vonne overstapte op vegan cosmetica en haar depressie overwon

0

Hoe Beauty Editor van de maand Vonne overstapte op vegan cosmetica en haar depressie overwon

We Are Eves

Ook in 2020 zetten we de positieve vibes voort en wordt er élke maand iemand verkozen tot dé Beauty Editor van de maand. Dit keer de eer aan Vonne Hageman. Deze 22-jarige beauty overwon een depressie met behulp van een zelfontwikkeling programma, de steun van haar ouders en onvoorwaardelijke zelfliefde. Momenteel houdt ze zich bezig met feminisme en, zoals het een Beauty Editor betaamt, heeft Vonne een grote passie voor (eerlijke) cosmetica. Op haar Shelfie vind je tegenwoordig bijna alleen maar vegan, cruelty free & sustainable producten. Je leest hier meer over de persoonlijke én beauty journey van deze power chick. 

Ik houd me steeds meer bezig met politiek en feminisme. Er is veel onrecht in de wereld.

Vonne de feminist

Je omschrijft jezelf als een feminist, hoe uit zich dat?

“Wat een leuke vraag! Ik houd me steeds meer bezig met politiek en feminisme. Er is veel onrecht in de wereld. Feminisme en activisme geven een fel tegengeluid en kunnen voor verandering zorgen. Het gaat zoveel verder dan de gelijkheid tussen vrouwen en mannen, het gaat over over de basic human rights van iedereen. Ik laat mijn stem graag horen, zowel face-to-face als online. Op mijn social media deel ik veel over maatschappelijke (wereld)problemen. Daarnaast steun ik mensen, doelen, bedrijven en activisten die zich hiervoor inzetten. Door de series en docu’s die ik kijk en mensen en social media-accounts die ik volg, blijf ik up-to-date en leer ik zelf ook, wat ik ontzettend belangrijk vind.”

Real talk met Beauty Editor Vonne

Wat betekent schoonheid voor jou en wie zijn jouw grote voorbeelden?

“De quote ‘Beauty is in the eye of the beholder’ beschrijft wel wat schoonheid voor mij betekent. Het is liefde en gaat zo veel dieper dan hoe dingen eruit zien. Mijn grootste voorbeeld is Rihanna. Zij is een echte powervrouw en op zoveel vlakken zo goed bezig. Van haar muziek, activisme, kledinglijn tot Fenty Beauty en de andere ontelbare talenten. Ik heb haar erg hoog zitten. Ik kan ook uren naar haar kijken, ze is een godin.”

Ik kon eindelijk weer beginnen met leven in plaats van overleven.

Het overwinnen van een depressie

Je hebt een depressie overwonnen, wil je hier wat over vertellen? 

“Ik ben op vroege leeftijd in een heftige depressie ‘gevallen’. Ik noem het gevallen omdat ik in eerste instantie (ook omdat ik jong was) geen idee had wat een depressie was en dat ik er middenin zat. Dit maakte mijn levensweg meteen ingewikkeld. Ik kwam in een lastige situatie na mijn middelbare school, omdat ik moest kiezen wat ik daarna wilde doen. Überhaupt een bizarre vraag voor een jong kind. Ik kwam terecht bij Breekjaar Utrecht, een zelfontwikkeling programma. In een jaar volg je onder begeleiding van life coaches workshops, cusussen en activiteiten. Dit heeft voor mij ontzettend therapeutisch gewerkt en gezorgd voor de doorbreking van mijn depressie, ik kon eindelijk weer beginnen met leven in plaats van overleven.”

“De weg naar mentale gezondheid blijft wel voor altijd doorgaan. Ik had en heb na het doorbreken van mijn depressie een hele hoop te helen, ik ben ook nog steeds bezig trauma’s een eervolle plek te geven. Mentale en spirituele gezondheid is iets waar ieder mens zijn hele leven lang mee bezig is en zal zijn. Zeker na een zware depressie.”

user-profile@vonne.hageman
Another winner!De vegan cruelty free sustainable Bakuchiol Booster van BYBI.Ik denk dat ik een van mijn aller beste skincare merken heb gevonden, I love. Ik kan niet meer zonder de producten die ik al heb van BYBI(staan in mijn shelfie). Waarbij ook deze sinds vrijwel direct na gebruik aan de daily shelfie is toegevoegd. Ik denk dat ik niet precies kan beschrijven wat dit product doet op een andere manier dan hem vergelijken met de andere olie, de Buriti Booster.Net zoals de Buriti Booster is de Bak…
productBy Bi
Bakuchiol Booster
Visit website

Na het jaar van ’t zelfontwikkeling programma ben je verdergegaan met onvoorwaardelijke zelfliefde, wat vind je mooi aan jezelf?

“Ik hou van mijzelf en het lichaam waarmee ik op deze aarde mag bestaan. Maar als ik moet kiezen dan is het qua uiterlijk mijn lange lichaam en haar. Innerlijk gezien vind ik mijn oneindig karakter, groei en zelfliefde het mooist.”

Ik wil zelf zoveel mogelijk bijdragen aan een wereld waarin alles en iedereen kan leven onder goede omstandigheden.

De overstap naar vegan, cruelty free en sustainable cosmetica

Je gebuikt tegenwoordig zoveel mogelijk vegan, cruelty free en sustainable producten. Kun je vertellen waarom en hoe je dit hebt aangepakt? 

“Ik wil zelf zoveel mogelijk bijdragen aan een wereld waarin alles en iedereen kan leven onder goede omstandigheden. Ik vind het ook belangrijk dat wat ik voor mijzelf doe niemand pijn doet, onderdrukt of kapot maakt. Toen ik er door research achter kwam dat sommige merken die ik gebruikte niet cruelty free waren, ben ik nog bewuster hiermee omgegaan.”

“Je kan tegenwoordig het merk Googelen en dan checken of dit bedrijf cruelty free is, in China verkoopt (daar zijn de wetten anders) en of het vegan is. Online staan er een hoop lijsten, webshops en blogposts. Kan ik het niet vinden, dan stuur ik het betreffende bedrijf een e-mail. Als ze na één of twee mails niet reageren, ga ik er vanuit dat ze zich er niet mee bezighouden. Maar overigens heb je tegenwoordig in winkels zelfs duidelijk bij de producten symbolen of informatieborden hangen als iets cruelty free en/of vegan is. Ben ik superblij mee!”

Leer je eigen lichaam kennen en ga er niet vanuit dat wat anderen aanprijzen ook werkt voor jou.

user-profile@vonne.hageman
Rozenwater Jacob Hooy.Ik geef dit product 4 sterren. Super simpel product, maar toch essentieel in mijn shelfie. Ik heb een hoop verschillende rozenwaters geprobeerd/over gelezen en deze vind ik tot nu toe het fijnst. Dit is een vegan, cruelty free product. Wat ik ook fijn vind aan dit product is dat het in een grotere fles komt, waardoor je minder plastic hebt. Veel rozenwater sprays of flesjes zijn voor mij, naast de plastic issue, ook gewoon veel te klein omdat ik er graag bijna elke dag (veel)…
productJacob Hooy
Rozenwater
Visit website

Leer van Vonne’s beautyroutine

Hoe ziet jouw beautyroutine eruit? 

“Mijn beautyroutine is steady en soms erg afwisselend. Ik heb geleerd naar mijn lichaam te luisteren en dat ik aan mijn huid kan zien wat het op dat moment nodig heeft. Dat is meteen ook mijn ultieme beautytip: leer je eigen lichaam kennen en ga er niet vanuit dat wat anderen aanprijzen ook werkt voor jou. De ene ochtend masseer ik mezelf met veel verschillende producten en de andere keer gebruik ik slechts één olie en één crème. Ik besteed vooral ook veel aandacht aan mijn lange haar. Dat is me heilig en ik was het maar twee of drie keer per week.

Vonne We Are Eves Beauty Editor

“Een van de belangrijkste stappen van mijn beautyroutine is dat ik mijn gezicht altijd was met ijskoud water en een washandje, beide supergoed voor je huid en bloedsomloop. (Lauw)warm water verwijdert goede bacteriën en natuurlijke oliën die je huid zelf aanmaakt en nodig heeft. Omdat ik best veel thuis ben is make-uploos mijn ding. Áls ik iets ga doen, dan kies ik voor een naturel of soft glam look.”

Ennuh ‘olietjes zijn mijn leven’ staat er in de bio van jouw Shelfie. Vertel eens… 

“Essentiële olie is de natuurlijke heler gecreëerd door moeder natuur. Als je terug gaat naar eeuwen geleden, of kijkt naar plekken op de wereld waar mensen nog heel dicht bij de natuur en spiritualiteit staan, zie je dat de aarde heling biedt. Essentiële olie helpt bij het zelfhelend vermogen van het lichaam. Ik gebruik al zes jaar dōTERRA-olie en andere producten van het merk. Sindsdien verder geen medicatie of andere hulpmiddelen meer.”

Even spieken op de Shelfie van Vonne

Nieuwsgierig naar welke producten en merken je nog meer op de Shelfie van Vonne vindt? Je kunt hier heerlijk op haar online beautyplankje koekeleren. En als je er toch eenmaal bent, klik dan ook meteen even op de volg-knop en mis geen van haar fijne tips en eerlijke reviews.