jij leest

Beat the rain: 8x make-up tips voor regenachtige dagen

1

Beat the rain: 8x make-up tips voor regenachtige dagen

Waterproof make-up

Jouw make-up is helemaal fleeky, je stapt op de fiets en ja hoor… het begint knetterhard te regenen. Resultaat: je komt als verzopen katje aan op de plek van bestemming. Geen uitzonderlijk scenario nu dat het najaar in volle glorie aanwezig is. Niet getreurd, met deze make-up tips blijft je maquillage on-point tijdens regenachtige dagen. Thank us later

1. Breng een primer aan

Een goed begin is het halve werk mensen. Breng daarom een goede basis aan. Hét beautyproduct hiervoor is een primer. In het bijzonder een echte aanrader als het regent. Het zorgt er namelijk voor dat je make-up langer blijft zitten én niet uitloopt. Typisch gevalletje win-win dus.

2. Waterproof make-up is je beste vriend

Het spreekt eigenlijk voor zich, maar we benoemen het toch maar even: regenachtig weer vraagt om waterproof make-up. Naast tig soorten waterproof-mascara’s zijn er tegenwoordig ook allerlei andere waterbestendige make-up producten beschikbaar. Dus sla je slag.

Selena Gomez

3. Skip de foundation

Foundation heeft de neiging om uit te lopen als het nat wordt en kun je daarom beter laten staan. Wel wat kleur nodig of wil je een beetje camoufleren? Kies dan voor een BB Cream. Dit heeft hetzelfde effect, maar loopt minder snel uit. Hier vind je een lijst met de community favorieten. Toch liever een product dat meer dekt? Dan kun je een foundation in poedervorm overwegen. Dit blijft tijdens een regenbui beter zitten dan de vloeibare variant. 

4. Vergeet je wattenstaafjes niet

Kom je ondanks alle getroffen maatregelen toch helemaal doorweekt aan op de plaats van bestemming? Wattenstaafjes zijn jouw redding. Hiermee kun je makkelijk de uitgelopen make-up wegpoetsen. Stop eventueel een kleine fles make-up remover in je toilettas (voor het geval het niet met water lukt). Of schaf van die handige make-up remover pads aan. 

5. Een slimme meid heeft altijd een make-up tas bij zich

Niets zo onvoorspelbaar als het weer. Je kunt op de fiets stappen terwijl het zonnetje schijnt en halverwege jouw trip begint het te regenen. Maar slim als je bent heb je te allen tijde jouw make-up tas bij je. Zo kun je de boel weer even bijwerken.

6. Kies voor een au naturel look

Stiekem heeft het natuurlijk niet zo veel zin om vol in de make-up te gaan terwijl het pijpenstelen regent. Kies daarom voor een au naturel look. Of skip de make-up helemaal, al blijkt dat voor veel vrouwen stiekem toch een uitdaging te zijn. Check dit artikel maar even. Durf jij het wel aan?

7. De zon schijn niet en tóch zet jij jouw zonnebril op

Sja, het ziet er misschien een beetje vreemd uit… een zonnebril dragen op een regenachtige dag. Maar het biedt de ideale uitkomst. Af en toe even de regendruppels wegwissen met je vingers en je oogmake-up blijft on fleek. Je mot er wat voor over hebben…

8. Doe een petje op

Vind je een zonnebril dragen op een grauwe dag stiekem een bridge too far? Kunnen we ergens wel inkomen. Wat dacht je van een petje of baret? Naast je make—up bescherm je zo ook jouw haar en het ziet er nog fashionable uit ook nog. Winning!

Heb jij nog een tip om de regen te trotseren inclusief make-upje? Laat het ons weten in een post op We Are Eves

Beeld: Getty Images / Giphy