jij leest

SMPL Skincare nu op We Are Eves: ontdek de ins and outs van dit 100% natuurlijke merk

13

SMPL Skincare nu op We Are Eves: ontdek de ins and outs van dit 100% natuurlijke merk

SMPL Skincare

Bij We Are Eves zijn we absoluut fan van merken die net als wij staan voor meer transparantie in de cosmeticabranche. Wat we he-le-maal tof vinden: samen kunnen werken met dergelijke brands. En laat het nu zo zijn dat we momenteel een collab hebben met SMPL, hét natuurlijke skincare merk. Hoé tof is dat? Onlangs spraken wij founders Liselotte en Willemijn, die al ruim 20 jaar vriendinnen zijn en 2,5 jaar geleden SMPL Skincare hebben gelanceerd. Lees snel verder en ontdek de ins & outs van dit 100% natuurlijke brand. 

SMPL Skincare, the beginning

Waar kennen jullie elkaar van en hoe is jullie samenwerking tot stand gekomen?

“We kennen elkaar uit Maastricht, waar we beiden studeerden. Nadat we naar Amsterdam waren verhuisd en beiden aan een eigen carrière hebben gebouwd, zijn we zes jaar geleden samen gaan ondernemen. Ik kreeg het idee om een online magazine over bewuste lifestyle op te zetten (nog vóór de grote hype). Ik vroeg aan Liselotte of ze mee wilde doen en deze twijfelde geen moment. We dachten dat we een goede match zouden zijn om samen te werken, en gelukkig bleek dit te kloppen!”

SMPL
Willemijn Kornelis en Liselotte Wannijn

Hoe is het idee voor SMPL Skincare ontstaan? 

“Het begon allemaal eigenlijk bij onze vorige onderneming, het online magazine. We werden vaak uitgenodigd door natuurlijke huidverzorgingsmerken voor persevents of gevraagd om reviews te schrijven. We begonnen altijd enthousiast of waren helemaal verbluft door de presentaties, maar wanneer we thuis meer onderzoek gingen doen waren we steeds verbaasd door de keuze van de ingrediënten. Of de producten waren toch niet echt natuurlijk of bevatten irriterende natuurlijke stoffen. We kwamen erachter dat veel merken meer voor de beleving gingen zoals geur, substantie, schuim o.i.d., dan voor het echt helpen, verzorgen of verbeteren van de huid.” 

“Daarnaast kregen steeds vaker de vraag van mensen welk huidverzorging wij zouden aanraden. Zeker degenen met een gevoelige huid hebben het moeilijk om geschikte producten te vinden. Dit vonden we lastig. We kenden geen natuurlijk en toegankelijk merk waar we 100% achterstonden. De vraag van de mensen om ons heen en het gebrek aan transparantie in de cosmeticabranche is een belangrijke reden waarom we hebben gezegd: we gaan het zelf doen! Wij zijn ervan overtuigd dat de juiste natuurlijke producten daadwerkelijk een verschil maken voor de huid en de wereld eromheen. We houden het simpel, eerlijk en to the point.”

SMPL Skincare

De 100% natuurlijke collectie van SMPL.

Wat voor producten vinden we allemaal in jullie collectie? En waarom mogen ze absoluut niet ontbreken op onze Shelfies?

“Onze productlijn bestaat uit twaalf producten. Van gezichtscrème tot droogshampoo en van multi-balm tot zonnebrand. Alles is multifunctioneel en daarom heb je niet veel losse items nodig voor een totale verzorging. Onze bodylotion is bijvoorbeeld ook een haarconditioner en onze cleansing-cream is ook een hydraterend masker. En waarom je onze producten in huis moet halen? We kiezen alleen wat het beste is voor huid en haar. Geen concessies. Al onze ingrediënten zijn van hoge kwaliteit. We maken geen gebruik van essentiële oliën of andere (natuurlijke) parfums die de huid kunnen irriteren. Deze keuze heeft het ontwikkelingsproces niet makkelijk gemaakt, maar we vonden het heel erg belangrijk om producten te maken die toegankelijk zijn voor iedereen, in het bijzonder de steeds groter wordende groep van mensen met een gevoelige huid, allergieën of eczeem.” 

Als jullie één product uit de SMPL collectie zouden mogen kiezen? Welke is dit en waarom?

“Poeh! Dat is een hele moeilijke vraag, maar als we moeten kiezen is het ons boosting serum. Dit is een echte multi-vitamine voor je huid. Het is super verzorgend en geeft je een huid door de duindoornolie een sunkissed glow. Je kan het goed combineren met je dagverzorging maar is ook een geweldige nachtverzorging. Wij kunnen geen dag zonder! Hetzelfde geldt trouwens voor de multi-balm, ons nieuwste product… Zie je, we kunnen niet kiezen.”

SMPL

100% van eigen bodem

De natuurlijke skincare-producten van SMPL. worden in Nederland geproduceerd, hoe ziet dit proces eruit? Verloopt dit altijd vlekkeloos?

“Wij bedenken samen eerst wat we willen, wat voor product en welke ingrediënten we graag erin zouden zien. Met ons idee gaan we naar ons laboratorium en daar werken we het samen verder uit. Wat is mogelijk? Wat zijn nieuwe, mooie ingrediënten op de markt? Wat combineert het beste voor de werking die het moet hebben? Vervolgens gaat het laboratorium experimenteren en worden er verschillende test-samples gecreëerd. Wij testen de producten zelf en laten ze ook allemaal door onze familie, vrienden en buren testen. Vervolgens gaan we terug met feedback. Dit doen we net zolang tot er een product is waar we helemaal blij mee zijn.”

“Natuurlijk zijn er altijd hobbels op de weg. Zo duurt het altijd langer dan we denken en het wordt altijd duurder dan we zouden willen. Daarnaast werken we met kleine laboratoria en het is weleens voorgekomen dat een nieuwe batch producten iets verschilt van het originele recept. We hebben er hard aan gewerkt om nu constante kwaliteit te kunnen leveren.”

Tegen welke zaken lopen jullie als bedrijf dat 100% natuurlijke producten ontwikkelt aan?

“We hebben veel moeite gehad met de juiste geur vinden die niet irriteert. Vrijwel alle natuurlijke merken werken met essentiële oliën, maar omdat deze voor huidirritatie kunnen zorgen wilden wij dat niet. Een alternatief vinden dat prettig ruikt was echt een uitdaging.”

SMPL

Dat de ingrediënten 100% natuurlijk zijn vinden wij fantastisch! Hoe zit het eigenlijk met jullie verpakkingen?

“Het grootste probleem waar we tegenaan lopen is zeker de verpakkingen. Er is veel ontwikkeling op dit gebied, maar de mogelijkheden, zeker voor een kleiner merk zoals wij, zijn helaas nog steeds beperkt. We zijn hier echter wel hard mee bezig en ons nieuwste product, de multi-balm, zit nu in een tube van suikerriet. Onze wash en lotion komt binnenkort in flessen van hergebruikt plastic. We zijn ook voor alle andere producten hard bezig om te zoeken naar meer duurzame alternatieven. Het staat bovenaan onze prioriteitenlijst!”

Over de packaging gesproken, wat was de inspiratie van de algehele look?

“We wilden een stoere, cleane uitstraling. Iets wat zowel mannen als vrouwen aanspreekt. Een simpele look en tegelijkertijd wel bijzonder. Het logo heeft voor ons iets weg van een klein kunstwerkje.”

Waar staat SMPL over vijf jaar?

“Over vijf jaar kent iedereen SMPL. We zijn dan het go-to merk voor mensen die graag simpele natuurlijke huidverzorging willen gebruiken die werkt. Zowel nationaal als internationaal.”

Volg de Branded Shelfie van SMPL

Vind jij SMPL Skincare ook net zo’n tof merk als wij? Volg dan vooral de Branded Shelfie en blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, want jawolz lieve Eves-members…. en komen hele leuke dingen aan die je absoluut niet wilt missen!