jij leest

schoonheidstips van dé professionals van de nederlandse beauty school.

13

schoonheidstips van dé professionals van de nederlandse beauty school.

De Nederlandse Beauty School

Onlangs was We Are Eves op hoog bezoek bij De Nederlandse Beauty School. Wij waren hier op uitnodiging voor een schoonheidspraatje met twee deskundigen van het opleidingsinstituut: Manager Viola en Make-Up Artist docent Ciscela. Nieuwsgierig naar de opleiding en hoe je een superfrisse look krijgt, a.k.a. dé ultieme schoonheidstips van de professionals? Lees dan snel verder.

De Nederlandse Beauty School

De Nederlandse Beauty School biedt al 35 jaar diverse opleidingen waarin je wordt opgeleid tot een make-up, grime-, haar-, nagel-, schoonheid- of fashion professional. Iedereen met gevoel en passie voor het vak kan zich aanmelden. Voor degenen met extra talent in de vingers is er een ruim aanbod aan combinatieopleidingen. Doe je het goed, dan heb je mogelijk de kans om via de school mee te werken aan toffe events zoals de finale van Miss Nederland en de Corporate Fashion Awards. Sommige getalenteerde oud-studenten schoppen het zelfs tot docent van de opleiding. 

Even kennis maken met de professionals 

Tijdens ons bezoek aan de locatie in Amsterdam (je vindt er ook een in Rotterdam) vielen we letterlijk met onze neus in de boter. Toen we binnenkwamen waren Viola (rechts op de foto) en Ciscela (links op de foto) druk bezig met het beoordelen van het werk van een aantal Make-Up Artist-studenten. De groep had nét een examen afgelegd waarin ze Marokkaanse bruidsmake-up op hun modellen moesten aanbrengen. En dit is niet zomaar een make-upje kunnen we je vertellen. Het is een bijzondere look, waar wel wat skills voor vereist zijn. Maar goed, we dwalen een tikkeltje af. Zoals het We Are Eves betaamt waren we natuurlijk ontzettend nieuwsgierig naar de beautyroutine van de twee professionals. Daar hebben we het dan ook uitvoerig over gehad. Maar first things first, wie zijn deze dames en wat doen ze?

De Nederlandse Beauty School

Meet manager Viola

Viola heeft, zowel nationaal als internationaal, behoorlijk wat ervaring in de beauty- en modebranche. De Amsterdamse begon al op haar vijftiende met nagelstyling en toen ze zestien was met visagie. Naast freelance make-up artist en fashionstyling-klussen heeft de busy bee een uitstapje gemaakt in een sales- en managersfunctie bij een reclamebureau. Inmiddels werkt de beautygoeroe zo’n 10 jaar voor De Nederlandse Beauty School. Hier is ze onderdeel van het managementteam van beide locaties en is ze tevens een van de vaste examinatoren. 

Meet Make-Up Artist docent Ciscela

Ciscela is van origine eigenlijk een opgeleid modestylist. Tijdens een stylingklus voor een fotoshoot vroeg iemand of ze ook de make-up kon doen. Ze zei ja… en zo is het ‘beautyballetje’ gaan rollen. Nu is de Rotterdamse ruim een jaar docent Make-Up Artist bij De Amsterdamse Beauty School. Voor ze hier aantrad heeft ze op verschillende scholen voor de klas gestaan. Verder heeft ze jarenlange verkoopervaring bij diverse cosmeticamerken opgedaan. Zo kent de beautyspecialist de producten van L’Oreal, Aveda, Skins en Biotherm vanbinnen en vanbuiten. Naast haar huidige job is ze tevens freelance visagist. Aan de studenten in haar klas geeft ze altijd mee dat niemand hetzelfde is, maar dat je iedereen mooier kunt maken. 

De beautyroutine van een professional

Oké, nu we de schoonheidsgoeroes ietwat beter kennen, is het de hoogste tijd om hun beautyroutines eens te ontrafelen. In hun werk komen de dames dagelijks in aanraking met fijne cosmeticamerken. De Nederlandse Beauty School heeft een exclusieve samenwerking met kwaliteitmerken als M.A.C. Cosmetics en Peggy Sage Paris. Deze labels vind je dan ook op de Shelfie van de opleidingsmanager en het beautyplankje van de docent terug. 

De Nederlandse Beauty School

Viola’s schoonheidsroutine

De schoonheidsroutine van Viola begint met het schoonmaken met een reinigingslotion. Hierna brengt ze een serum, oog- en gezichtscrème aan. Dit ritueel wordt in de ochtend vervolgt met een concealer, foundation en de rest van haar dagelijkse make-up. Ter afsluiter wordt er een fixer aangebracht. Vóór de nachtrust herhaalt het reinigings-/verzorgingsritueel zich. De manager slaat geen dag over, want – zo vertelt ze – met een goede verzorging houd je de huid gezond en soepel. Oké, wij zijn weer even op scherp gezet; we gaan weer dagelijks – én ’s ochtends én ’s avonds – het gezicht boenen. 

Ciscela’s schoonheidsroutine

Op Ciscela’s shelfie vind je een breed scala aan merken: van Lancome tot Biotherm en van Lancaster en Chanel tot Peggy Sage. Welke producten de make-up artist gebruikt tijdens haar schoonheidsroutine ligt een beetje aan haar mood. De ene keer is dit uitgebreider met alleen natuurlijke smeersels en de andere keer is het slechts een lik Nivea. Een vettig laagje doet al heel veel, zo stelt de docent. Verder zul je Ciscela niet zo snel zien ‘bakken’ in de zon. Mocht het wel een keer voorkomen dan graag bewapend met een royale laag zonnebrandcrème tegen snelle huidveroudering.

De ultieme beautytip(s) van de specialist

Uiteraard vroegen we ter afsluiting van ons schoonheidspraatje naar de ultieme beautytips van de schoonheidsgoeroes.

Viola: “Jemig, ik heb er zoveel! Gebruik make-up om je mooie punten te benadrukken en accentueer joúw schoonheid. Dit hoeven geen dikke make-uplagen te zijn te zijn. Slechts een beetje BB-cream en een eyeliner of mascara zorgen al voor een frissere look.” Voor Ciscela heeft dé schoonheidstip alles met innerlijke rust te maken: “Gooi hersenspinsels in de prullenbak door leuke dingen te doen of lekker te gaan sporten en besef wat je WEL hebt, niet wat je NIET hebt. Maar als ik dan toch een product moet noemen dan is het de Peggy Sage Bronzing Powder. Het zorgt door de shimmer binnen een handomdraai voor een gezonde uitstraling…”, aldus Ciscela. No need to say more, wij plaatsen ‘m sowieso op onze Shelfie! Jij ook?