jij leest

bye bye verfomfaaid hoofd: zo stap je fris en fruitig uit het vliegtuig.

19

bye bye verfomfaaid hoofd: zo stap je fris en fruitig uit het vliegtuig.

Beautyroutine vliegtuig

Yay! Jouw langverwachte, welverdiende vacay zit er eindelijk aan te komen! Nu je koffer is ingepakt begin je je stiekem zorgen te maken over je looks. Hoe stap je in hemelsnaam een keertje NIET helemaal verfomfaaid uit het vliegtuig? (Schaam je vooral niet. Wij kampen met hetzelfde “probleem”, so we feel ya). De oplossing is hier. Met deze vliegtuig-beautyroutine kom je – naar het schijnt – fris en fruitig op je bestemming aan. 

Stap 1: voorkomen is beter dan genezen

Onze huid is gewend aan een luchtvochtigheid tussen zo’n 40 en 70 procent. In het vliegtuig ligt dit percentage stukken lager, namelijk plusminus 20 procent. (Lees: gortdroog). Drink daarom voorafgaand van je vlucht liever geen alcohol, dit droogt het lichaam – en daarmee ook jouw de huid – namelijk uit. Er zijn mensen die door de droge lucht juist veel vet produceren en vocht vasthouden. Dit door weinig beweging en zout vliegtuigeten. Probeer daarom wat te bewegen als je eenmaal vliegt en sla de zoute snacks over. 

Je haar kan ook te kampen krijgen met uitdrogen. Doe het daarom vooraf in een staart of vlecht als je lange lokken hebt, zo ziet het er na de vlucht nog aantoonbaar uit. Stop voor de zekerheid sowieso een borstel en een flesje haarolie in je handbagage.

Hydratatie is key

Dankzij de airconditioning in het vliegtuig wordt al het vocht uit je huid getrokken. Het resultaat: dat verfomfaaide hoofd waar we het in de intro over hadden. Zorg er daarom voor dat je gedurende de reis voldoende drinkt. Laat alcoholische versnaperingen ook tijdens de vlucht staan en kies voor water of thee. Wat je naast voldoende drinken kunt doen om uitdroging te voorkomen is om de zoveel tijd smeren met een hydraterende gezichtscrème. Hyaluronzuur als ingrediënt is een dikke plus! Houd er trouwens rekening mee dat potjes en flesjes niet groter dan 100ml mogen zijn. (Thank God voor de handige reisverpakkingen die je tegenwoordig makkelijk kunt scoren.)

Over smeren gesproken, ook de handen kunnen wel een likje crème gebruiken tijdens het vliegen. En de lippen zijn gebaad bij een lippenbalsem, want jemig… die kunnen ook aardig droog worden. Eves Beauty Editor @Julianne Babette tipte onlangs toevallig een goede variant die, in tegenstelling tot veel andere soorten, niet verslavend is. De Natural Lip Balm van Body & Bess. Ook fijn: vanwege de inhoud van 25ml mag de tube gewoon mee in het vliegtuig. 

Beautyroutine vliegtuig

#wokeuplikthis 

Toegegeven, na het slapen zie je er sowieso niet helemaal fris en fruitig uit. (Wij niet althans…) Is het tijdsverschil met je vakantiebestemming groot? Probeer dan zeker toch even de ogen te sluiten in het vliegtuig. Op die manier is het tijdens je vakantie minder wennen aan het verschil in tijd. En fijne bijkomstigheid: je ziet er uiteindelijk minder vermoeid uit. Dus neem je slaapmasker mee en zzzz.  

Even opfrissen: reinigen en make-uppen

Aangezien je niet je hele beautycase mee mag nemen als handbagage is creativiteit geboden. Neem in plaats van die hele fles reinigingsmelk gezichtsreinigingsdoekjes mee. Na het slapen kun je jezelf even opfrissen met een doekje vóór het aanbrengen van een crème. Een frisse adem is na dat uiltje knappen trouwens ook geen overbodige luxe, dus vergeet je tandenborstel en kleine tube tandpasta niet. En o ja, deo! Ook niet geheel onbelangrijk. Hier vind je de community-favorieten onder de organic deodoranten.

Wil je een make-upje aanbrengen na het opfrissen? Hoewel de keuze voor een minimalistische of een full-face make-up vrij persoonlijk is, kan een basic look uitermate handig zijn. Ook voorafgaand van de vliegreis, want het scheelt je wat werk qua reinigen en bijwerken. But anyway, make-uppen na dat reisslaapje… Wij zeggen: skip de winged eyeliner, tenzij je een pro bent die geen moeite heeft met een wiebelende boeing 737… Werk eventuele donkere kringen weg met een beetje concealer, doe wat mascara op, borstel je wenkies in model en gebruik je lipstick ook als blusher. Dit laatste scheelt je weer ruimte in je toilettas. Of, misschien zelfs nog chiller qua arbeidsintensiefheid en ruimtebesparing: ga voor au naturel met een flinke lik crème (en een grote zonnebril op voor degenen die écht niet zonder het nodige schilderwerk kunnen/willen). Moet jij maar eens zien hoe fresh jij het vliegtuig uitstapt.

Heb jij nog een beautytip voor tijdens een vliegreis? Uuh, deel ‘m in een post op We Are Eves s’il vous plaît. Merci!