jij leest

Beauty editor van de maand Joy over het veranderen van beautyroutines

0

Beauty editor van de maand Joy over het veranderen van beautyroutines

Beautyroutines

Heb jij altijd een vaste routine voor je make-up en scheer jij je benen op de automatische piloot? Denk je er eigenlijk nooit aan om deze routines eens om te gooien? Better think twice! De 18-jarige Beauty Editor van de maand Joy zweert namelijk bij het experimenteren met je dagelijkse routines. Lees hier waarom!

Waar komt jouw liefde voor beauty vandaan? 
Mijn liefde voor beauty begon eigenlijk al op de basisschool. Toen begon ik al te experimenteren met mascara. Van kleins af aan keek ik naar beautyvideo’s op YouTube – voornamelijk naar Nikkie Tutorials. Ik maakte haar looks na en daardoor groeide mijn liefde voor make-up. Sinds ik We Are Eves ontdekt heb, is mijn liefde voor beauty nog verder uitgegroeid. Ik vind het leuk om te experimenteren met nieuwe producten en te oefenen met verschillende looks.

Wat vind je leuk of handig aan We Are Eves? En welke bekendheid moet er wat jou betreft vandaag nog een Shelfie aanmaken – om te spieken natuurlijk?
Als ik een bekendheid zou moeten kiezen die vandaag nog een Shelfie moet aanmaken dan kies ik voor Nikkie Tutorials en Kylie Jenner. En wat ik leuk vind aan We Are Eves? Nou, eigenlijk alles. Ik vind de positieve sfeer op Eves vooral bijzonder. Iedereen geeft lieve reacties op elkaar en de meiden hierop zijn stuk voor stuk hartstikke mooi en lief. Elke dag lees ik de nieuwste reviews en dit helpt mij enorm met het uitkiezen en testen van nieuwe producten.

Je post regelmatig over de volgorde van beautyroutines en het veranderen daarvan. Kan je hier wat meer over uitleggen?
Op TikTok ontdekte ik een video waarin iemand een aantal producten gebruikte voordat ze foundation aanbracht. Eerst een dagcrème, poeder, fixingspray, een primer en pas daarna bracht ze haar foundation aan. Dat was voor mij nieuw en ik raakte gelijk geïnspireerd om het uit te proberen. Later kwam ik een ‘nieuwe’ manier van scheren tegen en ook dit ging ik uittesten. Dit bracht me op het idee om een serie te beginnen op We Are Eves die ‘Change your routine’ heet. Ik vind het leuk om af en toe nieuwe dingen uit te proberen. Deze nieuwe dingen zijn inmiddels mijn standaard routines geworden, omdat andere routines – blijkbaar – veel beter voor mij werken.

Joy’s beautyroutine

Mijn beautyroutine: Ik begin ‘s ochtends met het reinigen van mijn gezicht. Dan gebruik ik micellairwater van de Etos. De hoeveelheid make-up dat ik draag verschilt per dag. Als ik nergens heen hoef, dan reinig ik alleen mijn gezicht en gebruik ik een dagcrème. Ga ik werken, dan gebruik ik een dagcrème, concealer, wenkbrauwproducten, poeder, bronzer, blush, highlighter en mascara. Ga ik uit eten of heb ik een feestje, dan vind ik het leuk om foundation en oogschaduw daar aan toe te voegen.

Mijn skin-care routine: Deze routine verschilt ook per dag. Als ik een dag geen make-up gebruik, dan reinig in mijn gezicht alleen met micellairwater en gebruik ik een nachtcrème. Als ik een full face make-up look heb gemaakt met foundation, dan gebruik ik een oogreiniging, micellairwater, reinigingsmelk, tonic, huidolie en oogcrème. Op mijn Shelfie heb ik ook overigens twee skin-care video’s gemaakt.

Welk product staat op dit moment bovenaan jouw wishlisht? En waarom?
Bovenaan mijn wishlist staat het Morphe X James oogschaduwpalette. Hierin zitten zo ongeveer alle kleuren van de regenboog. Je kan hier elke look mee maken die je wil. Ook ben ik heel erg benieuwd naar de producten van The Ordinary. Ik lees op We Are Eves zulke goede verhalen over deze producten dat ik ze heel graag zelf wil gaan testen.

Als je slechts 5 producten die op jouw Shelfie staan mocht kiezen, welken zouden dit dan zijn?
Als ik echt 5 producten moest kiezen, dan ga ik als eerste voor een wenkbrauwproduct. Ik ga namelijk niet graag de deur uit zonder mijn wenkbrauwen te tekenen. Op dit moment gebruik ik de wenkbrauwpomade van de Hema. Ik zou denk ik ook niet zonder oogreiniging en micellair water kunnen. Ik gebruik deze twee producten van de Etos en dan op oliebasis. Ik vind het heerlijk om lekker te ruiken, dus een lekker geurtje zou ik dan ook zeker kiezen. Als laatste zou ik voor een foaming showergel kiezen. Ik vind dit heerlijk om te gebruiken. Mijn favoriete showergel is de foaming showergel van The Ritiuals of Chadõ.

Joy’s ultieme beautytip

Last, but not least… wat is jouw ultieme beautytip?
Ik denk dat mijn ultieme tip toch het kijken naar/aanpassen van je routine is. Waarom doe je het op de manier dat je het nu doet en zijn er ook andere opties? Ik denk dat het aanbrengen van je foundation het beste voorbeeld is. In plaats van dat je gelijk foundation aanbrengt, breng je eerst een dagcrème aan. Daarna poeder je je dagcrème af en spray je er fixing spray overheen. Je laat de fixing spray drogen en brengt dan een primer aan. Na het volgen van deze stappen breng je je foundation pas aan. Door het gebruik van deze volgorde ziet je foundation er heel natuurlijk en egaal uit. Het kost misschien wel wat meer tijd, maar ondanks dat is dit wel echt mijn ultieme beautytip.

Word jij de volgende Beauty Editor van de maand?

Wil jij ook kans maken om de Beauty Editor van de maand te worden en extra goodies te winnen, die je vervolgens mag reviewen en testen? Meld je dan hier aan voor ons Beauty-Editor programma, als je dit nog niet hebt gedaan. Review daarnaast producten, adviseer de community en vul jouw Shelfie met jouw productfavorieten… En wie weet ben jij de volgende gelukkige!