jij leest

Waarom water hét wondermiddel voor een goed uitziende huid is

5

Waarom water hét wondermiddel voor een goed uitziende huid is

Water

Wait, what? Een wondermiddel voor een goed uitziende huid? Daar hebben wij áltijd wel oor naar. Oké, spreken van een elixer is wellicht ietwat overdreven, maar er is wel iets dat absoluut bijdraagt aan een flawless velletje. En dat is … WATER! Yup, geen fancy smeersel, maar gewoon H2O mensen. Hoewel er geen wetenschappelijk bewijs voor is, zijn er wel een aantal voordelen te benoemen. Hieronder zetten we een paar op een rij.

Voorkom huidirritaties door de reinigende werking van water

Door voldoende water te drinken – zo’n 2 tot 2,5 liter per dag – reinig je het hele lichaam. Dit is te danken aan de werking van je nieren. Deze filteren je bloed op afvalstoffen en toxines, welke je vervolgens uitplast. Drink je niet genoeg water, dan worden de stoffen minder snel gefilterd. Dit heeft tot gevolg dat ze ophopen in het lichaam en je hierdoor sneller last kunt krijgen van puistjes en huidirritaties. Dat wil je juist zien te voorkomen. Het Nederlandse kraanwater kun je trouwens met een gerust hart drinken. Het is van hoge kwaliteit en bevat ook nog eens veel mineralen.

Water voorkomt droge plekjes op de huid

Je lippen, handen en de huid van je gezicht: ons lichaam kent een aantal plekken die gevoelig zijn voor uitdroging. Vooral in het najaar wanneer het weer wat kouder is. Wat veel mensen vaak doen is de lippen bevochtigen met speeksel, maar dit droogt uiteindelijk alleen maar meer uit. Water dat op je huid komt trekt namelijk niet in, dit verdampt weer. Drink daarom voldoende water en gebruik daarnaast een hydraterende crème. In dit artikel – of je nu een gecombineerd of droog velletje hebt – vind je smeersels die ideaal zijn hoor jouw huidtype. 

Vochtopslag verbeteren? Yes please

Vocht wordt opgeslagen onder de huid en dat willen we, want zodra de huid veel water opslaat ziet het er voller, glanzender en gezonder uit. Dat wil zeggen: een strakker, steviger gelaat met minder goed zichtbare rimpels. De kunst is eigenlijk ook om vocht zo lang mogelijk vast te houden. Een vraagstuk waar wetenschappers jarenlang het hoofd over hebben gebroken – en met succes! Een van de bekendste vochtbinders die men ontdekt heeft is hyaluron. Deze stof – die wel duizend keer zijn eigen gewicht aan vocht kan vasthouden – vind je tegenwoordig dan ook in veel smeersels. Naast flink wat water drinken is smeren met een crème die dit bevat dus geen overbodige luxe. 

Was jij al bekend met de voordelige werking van water op de huid?

Bron: plusonline.nl, rossberck.nl
Beeld: Unsplash