jij leest

geniale tips tegen statische lokken.

6

geniale tips tegen statische lokken.

statisch haar

Met de winter om de hoek – en dus koudere temperaturen – is er een haarkwaaltje die weer op de loer staat: statisch haar! Grrr. Enkele van jullie blijken hier al last van te hebben, want we zagen deze vraag onlangs voorbijkomen op onze community. Aangezien we onze eigen lokken inmiddels ook moeilijker in toom kunnen houden, vonden we het de hoogste tijd om op zoek te gaan naar een oplossing hiervoor. We hebben een selectie gemaakt van de – wat we ons hebben laten vertellen – gouden tips!

Statisch haar?

Voordat we ingaan op dé tips wil je misschien wel weten hoe het überhaupt kan dat je haren omhoog gaan staan tijdens het koude seizoen. Nou dat zit zo: in de winter is de luchtvochtigheid veel lager dan tijdens de warmere seizoenen. Bij warm weer wordt er een kleine laag water op je lokken en huid gelegd, wat ervoor zorgt ervoor dat de statische elektriciteit kan wegvloeien. Zodra het buiten koud is blijft dit waterlaagje plakken, waardoor je statisch haar krijgt. En dat is nu preciés wat we niet willen, dus lees snel verder en ontdek handige trucs die wel het proberen waard zijn.

1. Haarlak

Je hebt vast nog wel een busje haarlak op je beautyplankje staan. Om statisch haar tegen te gaan kun je wat lak op een kam spuiten en vervolgens door je vochtige haar te kammen. Op deze manier voorkom je dat er sprietjes omhoog staan na opdrogen.

2. Metalen kam

Kammen van plastic kunnen je haar statisch maken. Aangezien je dat juist wilt voorkomen, kun je beter een metalen kam gebruiken. Het metaal haalt de elektrische lading uit je haar en wordt het dus niet statisch!

3. Was je haar met mate

Te vaak je haar wassen is sowieso niet aan te raden, omdat je daarmee de natuurlijke oilën van je hoofdhuid wast. Probeer het tijdens de kouden nog meer te beperken tot maximaal 1 á 2 keer per week. Zo voorkom je dat het uitdroogt en dit heeft weer als resultaat dat je minder snel statische lokken krijgt.

4. Conditioner met siliconen

Gebruik na het wassen een conditioner op siliconen-basis. De siliconen leggen een laagje om je haar heen waardoor de elektrische lading wordt geneutraliseerd.

5. Luchtbevochtiger

Aangezien droge lucht de medeveroorzaker is van statische lokken zou je een luchtbevochtiger in huis kunnen overwegen. Met name in de slaapkamer een grote aanrader. Zo worden je huid en haar ook tijdens je slaap goed gehydrateerd.

6. Let op je kleding

Heel verleidelijk om tijdens de koude dagen je warme knitwear uit de kast te halen, maar juíst wollen kleding is niet aan te raden. Je haar wordt er namelijk ontzettend statisch van. Probeer ook synthetische kloffies te vermijden.

7. Droogtrommeldoekjes

Wrijf met een droogtrommeldoekje over je haar en zeg maar bye bye tegen die omhoog staande sprieten!

8. Gebruik een haarolie

Droger haar heeft de neiging om statisch te zijn. Hydrateer het daarom geregeld met een haarolie. De Moroccanoil Treatment is een echte aanrader (én komt voor in jullie top 3 beautyfavorieten!).

9. Minder föhnen

Probeer je haar na het wassen zo min mogelijk te föhnen, dit droogt namelijk uit. Kun je jezelf niet in bedwang houden? Doe het dan op een zo laag mogelijk standje.

10. Draag een muts of petje… of knot

Bieden de bovengenoemde tips geen uitweg, dan bestaat er altijd nog zoiets als een muts of een petje. Er zijn zat knappe exemplaren te vinden tegenwoordig. (Voor degenen die geen pettenhoofd hebben, probeer eens een knotje…)

Heb jij nog een goede tip tegen statisch haar?