jij leest

Move over K-beauty, J-Beauty is here! De founder van ‘Sterre Rose Beauty’ vertelt er alles over

9

Move over K-beauty, J-Beauty is here! De founder van ‘Sterre Rose Beauty’ vertelt er alles over

Sterre Rose Beauty

We hebben weer een toffe samenwerking. Dit keer met … drum role please … online beauty shop ‘Sterre Rose Beauty’! Dé plek waar je terecht kunt voor luxe cosmeticabrands uit Japan. De missie van founder Sterre Rose? Mensen van hun huid laten houden door hen te informeren en te inspireren met Japanse beautytechnieken en -producten. In het gesprek dat we onlangs met de schoonheidsgoeroe hadden vertelt ze over de start van haar bedrijf en doken we samen in de wondere wereld van J-Beauty. En die belooft een gezonde, glowy huid….

Passie voor (J-)beauty en het begin van Sterre Rose Beauty

Al van jongs af aan is Sterre Rose continu op zoek naar manieren om haar huid het beste te verzorgen. In de afgelopen jaren ontdekte ze tijdens haar zoektocht veel positieve reviews over Japanse skincare. Ze werd nieuwsgierig naar de producten, alleen bleken deze in Nederland helaas niet verkrijgbaar te zijn. Maar geen beren op de weg voor de gepassioneerde beauty lover, ze besloot zelf op onderzoek uit te gaan in Japan.

Sterre Rose Beauty
Sterre Rose, founder Sterre Rose Beauty

Sterre Rose vertelt: “Ik behaalde eerst een Face Care-diploma op het Japanse eiland Okinawa. Daarna reisde ik door naar onder andere Kyoto en Tokyo, om meerdere merken en beautybloggers te spreken en J-Beauty verder te onderzoeken. Ik raakte geïnspireerd door de verfijnde Japanse beautycultuur en filosofie. De combinatie van eeuwenoude schoonheidsrituelen en innovatie vind ik fascinerend. Zo zijn bijvoorbeeld de allereerste sheet masks bedacht door geisha’s. Zij doordrenkten stukjes zijde (over na het maken van hun kimono’s) in gedistilleerd bloesemwater en plaatsten dit als vochtverzorgend kompres op hun huid om het gezond en soepel te houden. Maar in Japan lopen ze ook voorop in de nieuwste ontdekkingen en innovatie in skincare.”

“Ik kwam thuis met twee koffers vol skincareproducten én een oneindige dosis nieuwe beautykennis en inspiratie. Ik begon een simpel Japans huidverzorgingsroutine te volgen, dat bekend staat om de hydraterende en verzachtende eigenschappen. De kwaliteit van mijn huid ging enorm vooruit. Ik wist toen meteen dat ik deze beautygeheimen wilde delen. Ik besloot de producten daarom zelf in Nederland op de markt te brengen.”

J-Beauty versus Korean Beauty

“In de laatste vijf á zes jaar heeft Korean Beauty de markt gewonnen en behoorlijk wat beautytrends gelanceerd. Veel journalisten en beautyeditors zeggen dat het tijdperk van J-Beauty nu is aangebroken. De producten uit Korea zijn veelal trend gebaseerd en gericht op onmiddellijke resultaten met de nieuwste gadgets, eigenzinnige formules en verpakkingen. Hoewel Japan wereldwijd wordt gezien als leider in innovatieve huidverzorging, zijn ze over het algemeen niet trendgedreven. Japanse skincare is eenvoudiger en verfijnder. In tegenstelling tot K-Beauty – waarvan de schoonheidsroutine uit tien of zelfs meer stappen bestaat – geeft J-Beauty de voorkeur aan minder producten met krachtige, natuurlijke ingrediënten. Het klassieke Japanse schoonheidsritueel bestaat uit slechts vier stappen.”, vervolgt Sterre Rose.

Sterre Rose Beauty

J-Beauty versus Europese huidverzorging 

“J-Beauty heeft een zachte benadering. De nadruk ligt op bescherming tegen de zon, goede maar milde reiniging en meerdere hydraterende lagen. De producten zijn effectief en tegelijkertijd ontzettend mild. Japanners geven overigens wereldwijd het meeste geld uit aan skincare en cosmetica. Ze weten hoe de huid werkt, zijn extreem kieskeurig en daardoor sterk ontwikkeld op het gebied van huidverzorging. Daarnaast is de consument zich erg bewust van de relatie ‘voeding en je huid’. Wat gezond is voor je lijf is immers ook gezond voor je grootste orgaan, ofwel de huid. Zo zie je basics van het Japanse dieet – zoals groene thee, rijst, zeewier – terug als ingrediënt in skincareproducten. Ook camellia-olie, Japanse rozenolie (waar tevens mee wordt gekookt), zijde, bladgoud en yuzu (Japans zoetzuur citroentje) worden gebruikt. Producten met yuzu zijn echt mijn favoriet, het ruikt heerlijk en voelt zo verfrissend!”

Sterre Rose Beauty

J-Beauty: de routine

Het klassieke vier-staps Japans skincare-routine is volgens Sterre Rose simpel, effectief en gemakkelijk om dagelijks consistent te volgen. 

“Een basis J-Beauty routine komt neer op reiningen met een zachte cleansing olie, hydrateren met een lotion, behandelen met een serum en alles afdichten met een vocht inbrengende crème. Dit kun je uitbreiden met een wekelijks sheetmasker, eye care producten en een zachte exfoliant. Op mijn website heb ik een stap-voor-stap J-Beauty routine-gids met heldere uitleg en instructies.”

Sterre Rose Beauty

“De absolute J-Beauty musthaves zijn de Makanai lotion met yuzu, de konjac sponge (een 100% biologisch afbreekbare spons waarmee je op een hele zachte manier dode huidcellen verwijdert) en de organic Ruhaku cleansing olie. Hiermee reinig je de huid grondig zonder ‘m te strippen van natuurlijke vocht en oliën. Ik heb zelf een hele droge huid en was altijd op zoek naar een reiniging die niet nog verder uitdroogt. Ik ben zo blij dat ik J-Beauty heb ontdekt en wil nu nooit meer anders!” 

Sterre Rose Beauty: persoonlijk getest en gecureerd

Alle merken en producten die je op Sterre Rose Beauty kunt vinden worden eerst uitgebreid door Sterre Rose getest en geselecteerd. Puurheid, gebruiksgemak en effectiviteit zijn hierin leidend. Sterre: “Het is belangrijk dat de producten echte resultaten bieden en doen wat ze beloven. Daarnaast is alles wat je in mijn shop vindt verfijnd en tijdloos. Je kunt er een prachtig skincare-ritueel mee creëren.”  

Sterre Rose Beauty

Momenteel heeft de beautyspecialist vier skincare-merken in haar portfolio, waarvan drie exclusief:

  • Acemelia – huidverzorgingscollectie gecreëerd rondom een eeuwenoud schoonheidsgeheim van geisha’s: camelia olie, ook wel bekend als Japanse roos. 
  • Makanai – Rijke crèmes en lotions met yuzu, lokale geheimen zoals de washi paper body scrub towel en de Moisturising Beauty Oil Gold. Een product waar beautylovers wereldwijd lyrisch over zijn. 
  • Mitomo – hét topkwaliteit sheetmasker merk uit Tokyo welke onlangs getest en ge-reviewed mocht worden door onze onze community! Het masker bevat typische Japanse ingrediënten als groene thee, sake, rijstblad en hedendaagse formules als Q10, hyaluronzuur en collageen. 
  • Ruhakulast, but not least … de eerste gecertificeerde organic skincare-collectie van Okinawa, bestaande uit vier producten met de krachtige antioxidant Gettou. Perfect voor een simpel klassiek Japans vier-stappen beautyritueel. Eves-members @sabinevankempen en @Flip Wouters zijn vanwege hun originele tips en activiteit onlangs bekroond tot dé Beauty Editors van de maand. De twee lucky bastards mogen daarom de volledige lijn testen plus reviewen. Houd We Are Eves in de gaten voor de eerlijke reviews.
Sterre Rose Beauty

Sterre Rose beauty: de toekomst

“Mijn hoofddoel is het Sterre Rose Beauty merk verder uit te bouwen. Ik heb ambitie en heldere doelen voor mijn platform. In de toekomst zie ik een fysieke Sterre Rose Beauty skincare studio ook zeker voor me! Daarnaast wil ik regelmatig naar Japan reizen, om onder andere grote beautybeurzen in Tokio te bezoeken. Het land en de verfijnde beauty cultuur blijft me keer op keer verrassen en inspireren. Mijn persoonlijke reis als ondernemer en mijn beauty-ontdekkingen deel ik via mijn Instagramaccount @sterrerosebeauty. Als men dankzij J-Beauty een betere connectie met de huid krijgt en ervan houdt, dan is mijn missie bereikt en ben ik gelukkig.”, aldus Sterre Rose. 

Volg de Branded Shelfie @sterre_rose_beauty op We Are Eves en blijf op de hoogte van alle nieuwtjes rondom het bijzondere merk. Wil je ook kans maken op mooie promoties? Vergeet dan zeker niet de toffe merken van de Japanse skincare specialist op je eigen Shelfie te plaatsen.